Annons:

Supersuccé för Santa Run – så mycket pengar samlades in

Santa Run har blivit en jättesuccé. Årets upplaga drog in över 65 000 kronor till Cancerfonden. Foto: Simon Henriksson

Supersuccé för Santa Run – så mycket pengar samlades in

Förra året samlade Santa Run in strax över 20 000 kronor till Cancerfonden. Årets välgörande tomtelopp på torget tog insamlingen till en helt ny nivå.
– Det känns magiskt, säger initiativtagaren Peter Knutsson.

Annons:

Det började som en kul grej. I år blev Santa Run ett välgörenhetsevent att räkna med. 65 570 kronor samlades in till Cancerfonden under årets lopp.

Det tidigare rekordet för arrangemanget låg på 23 000 kronor.

– Detta är magiskt bra och det känns ganska mäktigt. Första Santa Run så samlade vi in runt 2 000 kronor och det var en kul grej. Förra året så var det några företag som nappade och ville bidra med julklappar vilket gjorde att fler och fler företag också ville bidra. Det har gjort att fler och fler vill vara med och hjälpa till även detta år.

Kör nästa år igen

Även flera idrottsföreningar har engagerat sig i Santa Run.

– I år engagerade sig även först flera fotbollslag vilket spred sig till andra föreningar och privatpersoner. Det är fördelen med att man numera bor i en så fin liten stad som Vimmerby som har så många engagerade och fina invånare som vill så mycket gott.

Om det blir en ny Santa Run nästa år? Det är klart det bli.

– Vi kommer självklart köra igen nästa år och då hoppas vi på ännu flera deltagare och samma fina engagemang från alla. Det är också helt magiskt att få så mycket hjälp av alla på Boston som gör ett hästjobb för att detta ska bli bra.

Kan ni nå 100 000 kronor nästa år?

– Jag är alltid försiktig med att sätta sådana mål eftersom det viktigaste är att få in pengar överhuvudtaget för att hjälpa till att bidra till att besegra cancern. Jag skulle vilja att det kom fler som deltog i loppet nästa år och att vi slipper regn först och främst.

Totalt är Knutssons välgörenhetsprojekt Rock Mot Cancer uppe i 466 883 kronor.

– Det är ganska långt över målet på 20 000 som jag satte upp när jag startade Rock Mot Cancer och nu hoppas jag att vi når 500 000 kronor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt