Annons:

Vimarhem: ”Det blev katastrof”

Röran på Bullerbygatan i samband med fönsterbytet i fastigheterna är på väg mot ett slut.
– Det blev katastrof, säger Vimarhems bygg- och målerichef Lars Sandberg.

Annons:

Den 15 december skulle fönsterbytena i fastigheterna på Bullerbygatan vara slutbesiktigade och klara. Men arbetet är ännu inte färdigt – och har upprört en av de boende i området.

– Vi handlade upp det här i våras och entreprenören, Skaala som är ett finskt bolag, anlitade en firma som inte hade koll på vad de höll på med. Fönstren var fel och de monterades fel. Jag pratade med vår entreprenör så fort jag fick höra om det här och då tog de hit andra firmor som har jobbat med det här sedan dess.

”Beklagligt”

Området har varit ordentligt nedskräpat.

– De har lagt skräpet i en stor hög när containern blev full. Det är beklagaligt när man lägger allt i en hög. Det ska ned i en container och köras bort och det har vi också påtalat. Det fixades innan jul och man plockade upp all isolering. Det är alltid tråkigt när det blir fel, men jag hoppas att det blir bra i slutändan. Vi har inte kunnat påverka så mycket, utan det är entreprenören som har ansvaret. Vad jag vet har de varit väldigt noga med att de haft samsyn med de boende om när de ska in i lägenheterna.

”Så fort som möjligt”

Nu hoppas Vimarhem att fönstren kan slutbesiktigas nästa vecka.

– Jag tror att det blir nästa fredag. De håller på och monterar de sista fönstren och justerar det som den förra firman gjorde fel. Besiktningen ska vi göra så fort som möjligt.

Entreprenören riskerar ett mindre vite för att jobbet inte blivit klart i tid.

– Det är inga stora belopp egentligen. Det är någon procent.

”Tagit det på allvar”

För Vimarhem innebär inte extraarbetet någon extra kostnad.

– Vi har fått ett pris på vad det här ska kosta och det priset gäller. Att de tar in flera firmor och det blir dyrare för dem gör ingen skillnad för vårt pris.

Kunde ni gjort något annorlunda?

– Faktiskt inte. När det blev uppmärksammat att den första firman inte skötte sig och efter det har de tagit det på allvar, säger Lars Sandberg. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt