Annons:

Rubriceringen ändrad efter nattens brand – ”Har en rätt klar lägesbild”

Brottsrubriceringen efter nattens brand i koloniområdet Skördelyckan har ändrats från mordbrand till allmänfarlig vårdslöshet, uppger förundersökningsledaren Malin Leonardsson. Foto: MostPhotos

Rubriceringen ändrad efter nattens brand – ”Har en rätt klar lägesbild”

Nattens brand som ödelade en kolonistuga satte först skräck i grannarna som befarade att den var anlagd mot bakgrund av tidigare skadegörelse och hot.
Nu har brottsrubriceringen ändrats och enligt uppgifter till vår tidning är branden orsakad av grillning.

Annons:

I natt brann en kolonistuga ner till grunden i området Skördelyckan med 55 lotter i Västervik. Området har spärrats av och under förmiddagen har polisen hållit förhör med ägare av stugor och kolonilotter.

Polisen gick tidigt ut med att branden utreds som mordbrand eftersom det inledningsvis inte fanns någon naturlig förklaring till branden. Det satte igång tankar och oro hos kolonisterna, att branden skulle kunna vara anlagd.

– Det finns en uppsjö med polisanmälningar, det har förekommit skadegörelse och hot mot kolonister i Västervik den senaste tiden. Nu finns det en oro att det och nattens brand kan ha samband med varandra, att tidigare händelser eskalerat, säger en person som äger en kolonilott i området, som väljer att vara anonym.

Mannen var på plats på Skördelyckan under morgonen och blev också förhörd av polisen.

Vad ville polisen veta?

– De var intresserade av människan som hade den här kolonistugan och var man kunde få tag i honom. Medan jag var där blev det bekräftat att ägaren är på semester.

Ändrat brottsrubriceringen 

Nu kan polisen ge lite mer besked.

– I nuläget har vi väl ändå fått fram att det kan finnas en rimlig förklaring till hur branden startat. Vi har ändrat brottsrubriceringen från mordbrand till allmänfarlig vårdslöshet, säger förundersökningsledare Malin Leonardsson vid polisen i Västervik.

Vad grundar du det på?

– Uppgifter som kommit under dagen. Vi har gjort en hel del åtgärder på platsen, vi har pratat med folk i närområdet och haft kontakt med berörda parter och tycker ändå att vi har en rätt så klar lägesbild, säger Malin Leonardsson som vill sammanställa det man fått fram och prata med teknikerna innan hon kan säga hur man ska gå vidare.  

Om jag säger att branden ska vara orsakad av grillning på platsen, vad svarar du då?

– Det kan jag inte kommentera eller bekräfta.

Enligt Malin Leonardsson är tanken att polisens tekniker ska besöka brandplatsen under onsdagen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt