Annons:

Filmbyn auktionerar ut böcker – överskottet går till Asllani Court

Ett samarbete mellan Filmbyn Småland och Vimmerby IF ska leda till intäkter till Asllani Court. Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson/Jakob Karlsson

Filmbyn auktionerar ut böcker – överskottet går till Asllani Court

I ett gemensamt samarbete auktionerar Filmbyn Småland och Vimmerby IF ut två signerade Kenny Starfighter-böcker. Överskottet går till färdigställandet av Asllani Court och VIF:s arbete med att få fler utrikesfödda tjejer att idrotta.

Annons:

Filmbyn Småland, som snart öppnar, donerar två illustrerade manusböcker från Kenny Starfighter, som båda signerats av Johan Rheborg, till Vimmerby IF. Böckerna ska ut på auktion och intäkterna går till byggandet av Asllani Court. 

Filmbyn Småland kommer att domineras av Astrid Lindgrens filmskapade, men utställningen handlar om svensk barnfilm och även Kenny Starfighter har en plats i utställningen.

”Kenny Starfighter – Galaxens superhjälte no 1” visades på SVT i slutet på 90-talet och har viss kultstatus.

"Serien blev hyllad för att vara väldigt välgjord, och vi är stolta över att kunna ge en glimt av detta filmskapande i vår utställning om svensk barnfilm. Nu hoppas vi på Filmbyn Småland att det är många som vill in och buda på böckerna, och bidra till att fler utrikesfödda tjejer börjar idrotta", skriver Filmbyn i ett pressmeddelande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt