Annons:

Stor countryfest i Södra Vi – överskottet till Barncancerfonden

Cornelia Lindell är en av artisterna på countryfestivalen. Foto: Simon Henriksson

Stor countryfest i Södra Vi – överskottet till Barncancerfonden

På söndag blir det stor countryfest i Hembygdsparken i Södra Vi – och dessutom med fin eftersmak. Överskottet går nämligen till Barncancerfonden.
– Vi tycker att det är ett behjärtansvärt ändamål, säger countryklubbens ordförande Lars Thell.

Annons:

Smålands Countryklubb har cirka 700 medlemmar och 21 år på nacken. På söndag arrangerar man sin första festival och amerikanen JP Harris är det stor dragplåstret.

– Det är första gången som vi har en festival. Förra året hade vi ett 20-årsjubileum och då fick vi en anonym gåva på 10 000 kronor. Vi bestämde att vi skulle göra något extra och att av det och att det inte ska gå in i verksamheten. Efter lite diskussion fram och tillbaka slutade det med en festival.

”Otroligt bra”

Många lokala företag har ställt upp för festivalen och tack vare det har man lyckats locka ett stort utbud för festivalpubliken. Bland annat kommer amerikanen JP Harris, Göteborgsbandet Dunderhead (som blivit utsett till Europas bästa bluegrassband), Tina Jaxén och Don Redmond.

Det blir även lokal prägel med Kalle Sellbrink och Cornelia Lindell.

– JP Harris är otroligt bra och det ska bli väldigt kul att se honom. Det känns även suveränt att ha lyckats få hit Dunderhead.

Hoppas på minst 500

Thell hoppas publiken hittar till festivalen.

– Det är alltid svårt att gissa, om det kommer 200 eller 2000. Man vet inte. Allt över 500 blir jag riktigt glad för och det tror jag nog att vi lyckas med.

Överskottet går till Barncancerfonden.

– Vi tycker att det är ett behjärtansvärt ändamål och det var självklart att skänka pengarna dit. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt