Annons:

Sellbrink laddad inför ny musikkväll i Nyllinge – gäst från USA

Kalle Sellbrink hoppas på en ny magisk kväll i Nyllinge. Foto: Matilda Strömdahl

Sellbrink laddad inför ny musikkväll i Nyllinge – gäst från USA

I flera år har Kalle Sellbrink arrangerat visafton i Nyllinge. På lördag är det dags för årets upplaga – och i år har man till och med en amerikansk artist i uppställningen. Dave Rosewood kommer till det gamla bränneriet på lördag kväll.
– Han tog kontakt med oss så det känns extra kul, säger Kalle Sellbrink.

Annons:

Det finns nästan otaliga tillfällen att se Kalle Sellbrink i trakterna i sommar. Totalt gör den breda trubaduren cirka 35 spelningar under sommarmånaderna – men ska du välja ett tillfälle att se honom är det kanske på lördag.

Då arrangerar han sin alldeles egna visafton vid Nyllinge Bränneri i närheten av Södra Vi.

– När man är arrangör så är det lite extra. Det är en rolig tradition att förvalta, och jag blev själv förälskad i omgivningen och miljön när jag var där första gången. Det är väldigt roligt att få vara med och arrangera själv.

”Bra blandning”

Tillsammans med sitt husband och sångare som Ann-Sofie Nordh och Hanna Karlsson kommer Kalle Sellbrink försöka överträffa fjolårets succékväll. Husbandet består av Albert EnhörningMichael KarlssonHåkan Deblén och Niklas Jaldefeldt.

– Man vill alltid göra det lite bättre än förra året, men ifjol var det en helt briljant spelning, det är ett minne som man alltid kommer ha med sig. Det blir svårt att toppa, men det är den musikaliska målsättningen förstås.

Artistuppställningen kryddas med rapparen Chelsea Nicolas och amerikanske bluegrassartisten Dave Rosewood.  

– Det är en väldigt bredd och en bra blandning. När man spelar med så många duktiga musiker är det lätt att skapa en bra stämning.

”Känns jätteroligt”

Rosewood hörde själv av sig till Sellbrink och frågade om han fick vara med.

– Jag har snokat upp honom lite på nätet och det känns jätteroligt att få in den bredden. Han kommer kanske även köra en del munspel på våra låtar. Och Chelsea är en sjukt bra rappare.

Evenemanget brukar locka cirka 500 personer.

– Det vore jätteroligt om vi når samma siffror och jag hoppas att det blir en fantastiskt rolig kväll, avslutar Kalle Sellbrink.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt