Annons:

Byteatern kommer till Vimmerby – med teaterkonsert

Foto: Peder Nabo/Pressbild

Byteatern kommer till Vimmerby – med teaterkonsert

I november ger sig Byteatern ut på länsturné. Med höstens stora produktion "Våga vara!" kommer de till både Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

På grund av ombyggnation av teaterhuset har Byteatern Kalmar länsteater flyttat till tillfälliga lokaler strax utanför Kalmar. Där saknas en scen. 

Därför blir det nu en länsturné i höst med produktionen "Våga vara! velig, vilsen och vettskrämd". Teaterkonsertens beskrivs innehålla både humor och allvar och allt från Shakespeare till Kristina Lugn.

Mia Carlsson, en av Byteaterns två teaterchefer, säger att det handlar om en form som länge funnits i Danmark, men nu för första gången presenteras för publiken i Kalmar län.

– Våga vara är ett kollage av texter och sånger som ger röst åt människans inre resa under och efter en kris, att hitta tillbaka till sig själv och lusten inför livet, säger Mia Carlsson.

"Bellman och Bo Kaspers Orkester"

Efter nio år som skådespelare på teatern gör Sara Glaser sin sista föreställning i och med "Våga vara!". Tillsammans med regissören Helena Röhr har hon satt ihop ett urval av poesi, dramatik och musik till en tät väv som bildar huvudpersonens resa genom en livskris och ut på andra sidan. Huvudpersonen Vera är livscoach, som vanligtvis inleder sina föredrag med Hamlets berömda monolog Att vara eller inte vara. Men istället för att fortsätta föredraget slås hon av ordets kraft i monologen.

– Förhoppningen är att publiken ska känna igen sig i alla stämningar ett kaotiskt tillstånd som skilsmässa eller någon annan kris kan medföra. Inga svar finns, ingen förutbestämd båge, bara tillstånd att stå ut med och gå igenom, säger hon.

Klassiska och moderna monologer blandas med nya tappningar av kända låtar av bland annat Kate Bush, Bo Kaspers Orkester, U2 och Bellman.

– Sara Glaser har en fantastisk röst och stort skådespeleri och Fia Forslund är en så begåvad musiker att man häpnar. Publiken kommer att få uppleva en stund av berörande scenkonst som sätter spår i både hjärta och hjärna, säger Mia Carlsson.

Den 7 november kommer Byteatern till Vimmerby. Två dagar senare till Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt