Annons:

Flera guldkorn på årets lyckade Rookiefestival

Amanda Fondell var årets stora dragplåster på Rookiefestivalen på Metropol. Foto: Stefan Härnström

Flera guldkorn på årets lyckade Rookiefestival

Efter fredagens föreläsningar, intervjuer och uppstartsfest på Hotel Hulingen var det på lördagskvällen dags att släppa fram det stora artistfältet på Metropol. Guldkornen i årets Rookiefestival var Face It och House of Say.

Annons:

För de som var nyfikna på vilka som är på väg upp i den svenska, och skandinaviska, musikvärlden fanns det en hel del att upptäcka på årets Rookiefestival. Hiphop från Västerås med trion Eboniks och popsoul med stockholmska Blenda som tidigare i år uppträdde på Bråvallafestivalen.

I andra änden av ljudspektrat fanns rockgruppen Ending Era som hoppade från finstämd 60-talspop till distad punk.

Från pop till hiphop

Rookiefestivalen har alltid satsat på att få med många genrer i sin artistuppsättning. Den som var mest känd för allmänheten torde vara Amanda Fondell som för några år sedan medverkade i Idol och sedan dess har haft en stark karriär. En del av tiden har hon spenderat i Los Angeles för att producera ny musik.

Även hiphoparen Mwuana med en handfull EP:s och en ganska färsk fullängdsskiva på sin meritlista får räknas till kvällens dragplåster. Publiken uppskattade helt klart hans uppträdande och det dansades vilt vid stora scenen.

Guldkorn i puben

För de som hellre hängde i puben stack speciellt två akter ut. Dels popgruppen Face It från Jönköping som efter flera år tillsammans nu har börjat få uppmärksamhet. För de som saknar Gold Motels gladare låtar är Face It ett gäng att hålla koll på.

Guldkorn nummer två var duo House Of Say med sin blandning av electronica och soulpop. Deras singel Ghost var med i flera veckor på P3 Osignats lista och en bidragande anledning är de finurliga melodierna kombinerade med synthiga beats men även Sanne Stenbäcks stadiga röst.

Sammanfattningsvis blev det ett evenemang med mycket leenden, glada skratt och spontandans.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt