Annons:

I kväll debuterar Henrik i Melodifestivalen – ”En hyllning till pappa”

Musikern Henrik Alsér gör debut i Melodifestivalen i kväll. Framträdandet blir en hyllning till hans pappa som gick bort i torsdags. Foto: Privat

I kväll debuterar Henrik i Melodifestivalen – ”En hyllning till pappa”

I flera månader har Henrik Alsér laddat för sitt första framträdande i Melodifestivalen. Två dagar före showen förändrades allting. I torsdags fick hans pappa akut hjärtstopp och avled. I kväll ställer sig Henrik på scenen i Göteborg för att hylla sin far.
– Pappa hade blivit sur om jag inte hade gjort det, säger han.

Annons:

I torsdags var Locknevibon Henrik Alsér inne i Melodifestivalen-bubblan när han fick det samtal som vi alla fruktar. Pappan, Vimmerbybon Kjell Gustafsson, drabbades av ett akut hjärtstopp och hans liv gick inte att rädda.

– Det är svårt att förstå att det är på riktigt. Det kom verkligen som en blixt från klar himmel. Det har varit väldigt tvära kast, från Mello-cirkusen till bårhus, säger han i telefon bara några timmar innan Melodifestivalens andra deltävling sparkas igång.

”Han var en riktig förebild”

Efter att ha diskuterat med familjen kom Henrik fram till att han skulle fullfölja sin medverkan. Henrik spelar keyboard åt popartisten Ida Redig.

– Vi tog beslut om att jag ska göra det som en hyllning. Pappa skulle ha varit här och tittat och han hade blivit sur om jag inte hade gjort det. Det känns bra på så sätt, även om det fortfarande är ofattbart.

Undertecknad är definitivt inte ensam om att minnas Kjell Gustafsson som en av de varmaste Vimmerbyborna.

– Han var en person som brydde sig väldigt mycket om andra. Han ville att folk skulle ha det bra och hjälpte till så mycket han kunde. Han var en riktig förebild med sin personlighet och jag har alltid velat bli som han. Det får jag försöka fortsätta med nu. Sedan vi flyttade hem förra året har vi hängt jämt. Det känns fint att vi fick ett sånt sista år ihop.  

”Känner mig peppad”

Ida Redig är 30 år och har släppt flera album. I år gör hon debut i Melodifestivalen med låten ”Allting som vi sa”. Henrik Alsér har spelat ihop med Ida Redig under många år och gör också debut i Sveriges största musiktävling i kväll.

– Jag känner mig peppad och ska ge järnet. Det är en mäktig grej att få vara med om. Melodifestivalen är en fantastisk produktion och det är imponerande hur allt är synkat och vilket maskineri det är. Det är kul på många sätt.

Koreografin har repats sedan i december.

– Vi har spelat ihop i många år och vet vad vi ska göra, men det är skillnad när det blir tv och det blir sekund för sekund och mycket annat som måste klaffa. Det mesta handlar förstås om Ida och kameravinklar och sådär, jag gör mest min grej i bakgrunden.

”Hoppas på succé”

Alsér beskriver låten som en klassisk schlager fast i en modern poptappning.

– Det är en blandning mellan Veronica Maggio och Göteborgspop. Den innehåller det mesta och har en bra text och bra musik.

Vad tror du om era chanser?

– Man får hoppas på succé, men det är alltid svårt att veta vad folk vill ha. Vi har alla förutsättningar utifrån vår låt och vi får se hur den går hem.

Har någon del av Melodifestivalen överraskat dig?

– Det är en mycket mer familjär känsla än jag trodde. När det här hände med pappa backade alla upp och de fixade en bil hem på fem minuter. Det är extremt proffsigt på alla plan och en varm stämning.

Ida Redig och Henrik Alsér går ut som tvåa i deltävlingen.

– Jag har bott i Göteborg i tio år och Ida också så det känns som hemmaplan. De har gjort det fint på Scandinavium och det kommer bli kul. Det blir min hyllning till pappa.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt