Annons:

Festivalsuccén tillbaka i Södra Vi – Country mot Cancer kör ett andra år

Zephaniah är en av akterna i årets upplaga av Country mot Cancer. Foto: Pressbild

Festivalsuccén tillbaka i Södra Vi – Country mot Cancer kör ett andra år

Förra året startade aktiva Smålands Country Club med Lasse Thell i spetsen en endagarsfestival i Brunnsparken i Södra Vi där den frivilliga inträdesavgiften oavkortat gick till Barncancerfonden. Nu är de tillbaka igen på söndag 12 augusti i Pumpen i Södra Vi.

Annons:

I år uppträder totalt nio akter, däribland två amerikanska akter i form av hyllade nykomlingen Zephaniah OHora samt Phoebe Hunt. Båda från New York, och inte kanske området mest förknippat med countrymusik.

Utöver dem kommer två av Sveriges mest populära countryakter genom rockabillytrion Tennessee Drifters och nya projektet Meadow Creek, vars låt "Not Anymore" i somras passerade 100.000 lyssningar på Spotify. Inte illa av ett band som bildades i december 2017.

Bakom bandet står paret Peter och Linda Dahl som varit aktiva som låtskrivare och i olika bandkonstellationer i många år. De resterande fem akterna hämtas från Småland/Östergötland.

”En bra, bred blandning”

Lokala akterna Tobias Hultqvist, Tina Jaxén, Maja & Johanna samt Kalle Sellbrinks countryrockband Doghouse Darlings uppträdde alla på premiärupplagan av Country mot Cancer och får förnyat förtroende nu.

– Jag tycker att vi har en bra, bred blandning på country för besökarna. Det finns traditionell nyskriven country från Zephaniah OHora, Americana från Phoebe Hunt, rockabilly med Tennessee Drifters, bluegrass från Hillside Foundry Boys, lite countryrockigare tongångar med Doghouse Darlings samt lite mer akustiska tongångar från Meadow Creek - även om de har band med sig till oss -, Tobias Hultqvist, Tina Jaxén och Maja & Johanna. jag tror att det kommer bli en riktigt bra dag på Pumpen med över sex timmars musik, säger Marcus Thell i Smålands Country Club.

Fick ihop över 50 000

Evenemanget är familjevänligt, vilket innebär att barn får följa med på Country mot Cancer och ingen alkoholförsäljning kommer ske på Pumpen denna söndag. Dock kommer det finnas mat, fika samt kaffe och dryck för den som vill handla.

Det frivilliga inträdet kan lämnas kontant eller genom Swishbetalning till Country mot Cancer.

Första året med artister som amerikanske J.P. Harris, Dunderhead, Don Redmon och en rad lokala akter blev det insamlade resultatet från besökare plus sponsorer 54.606:- som gick till barncancerfonden. Kommer årets upplaga slå det? Det återstår att se.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt