Annons:

John från Vimmerby släpper debutsingel med sitt band:

John Jönsson från Vimmerby är sångare i bandet Calm Rites. Foto: Pressbild

John från Vimmerby släpper debutsingel med sitt band: "Jobbat hårt med låten"

På måndagen släpper Kalmarbaserade bandet Calm Rites sin debutsingel. Sångare är John Jönsson från Vimmerby.
– Vi är överens om att vi vill jobba med det här på heltid, säger han.

Annons:

John Jönsson har varit med i band ända sedan gymnasietiden i Vimmerby. Numera bor han i Kalmar och musicerandet har han burit med sig. Tillsammans med några andra killar har han nyligen startat indiebandet Calm Rites.

I dag släpps bandets första singel "Right by the Shoreline" på Spotify och iTunes. Samma kväll uppträder bandet på Sandra Nöjespalats i Kalmar.

– Med Calm Rites har vi försökt att ta ett steg bort från digitaliseringen av musiken i dag och har valt att fokusera på att jobba med ett nytt sound där vi endast använder analoga instrument. Vi lägger mycket fokus på vad som kommer att fungera ihop med vår image och vad som kommer att låta bäst när vi framför det live, berättar John Jönsson.  

Calm Rites har hittills producerat, mixat och promotat allt material på egen hand.

– Det är något som verkligen gett oss möjlighet att sätta vår egen prägel på allt vi har skapat. Vår kommande singel kommer att ge en bra idé om vilka vi är rent musikaliskt. Allt är riktiga instrument och sång, inspelat helt och hållet av oss själva i studio, säger John Jönsson.

"Sagt att den har attityd"

Responsen från personer som fått höra singeln innan den släpptes har varit positiva.

– De som har hört singeln på något sätt nu innan releasen har sagt att den har attityd och inte riktigt låter som något annat bands musik. Vi kanske inte vill påstå att vi har ett helt unikt sound, men några inslag i låten tror jag vi kan vara stolta över att det inte låter som något annat.

Bandet har, på grund av allt arbete med låten, inte hunnit reflektera särskilt mycket framåt, säger John Jönsson.

– Våra förväntningar på vad allt detta arbete vi lagt ner ska resultera i är svårt att säga. Vi har lagt så mycket fokus på att skriva musik, repa inför kommande gig och släppet av debutsingeln att vi inte hunnit tänka framåt riktigt ännu.

Men i höst planerar Calm Rites för ett fullängdsalbum och ambitionerna är höga.

– De gånger vi diskuterat inom bandet vad vi vill med musiken rent generellt så känns det som vi alla är väldigt överens om att det här är något vi vill jobba med på heltid om chansen ges. Det finns inget annat vi brinner för lika mycket som musiken. Vi vill göra fler och större gig framöver. Sedan i höst eller vinter så ska vi släppa ett fullängdsalbum är tanken. Men vi ska ta en sak i taget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt