Annons:

Länets kammarorkester kommer till Vimmerby

Mélodie Zhao gästar Camerata Nordica i Vimmerby på söndag. Foto: Pressbild

Länets kammarorkester kommer till Vimmerby

På söndag blir det finkultur i Vimmerby. Då gör länets kammarorkester Camerata Nordica en sällsynt spelning i Kulturskolans aula.

Annons:

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester och räknas som en av Sveriges främsta inom sin genre. Orkestern består av ett 15-tal fast anställda och frilansande musiker. För att få variation och dynamik i produktionerna väljs olika ledare allt efter produktionens inriktning och behov.

På söndag kommer orkestern till Vimmerby tillsammans med den mycket talangfulla schweizisk/kinesiska pianisten Mélodie Zhao.

– Klassisk musik ger så mycket styrka och glädje i mitt och många andras liv. Jag vill dela denna passion för musiken. Min livsuppgift är att låta klassisk musik sväva fritt utan begränsningar och förutfattade meningar och att förmedla musikens inneboende energi till publiken, säger Mélodie Zhao i ett pressmeddelande. 

Produktionen som framförs i Vimmerby består av kammarorkesterversionen av Chopins pianokonsert och det lyhörda arrangemang som G. Mahler gjort av Beethovens ”Den seriösa”. Ledare för denna produktion är den skotska violinisten Colin Scobie som är primarie i Maxwellkvartetten och vinnare 2017 av Trondheims klassiska musiktävling. 

Programmet innehåller verk av L. v. Beethoven, J. Turina och F. Chopin.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt