Annons:

  • Kulturskolan gav konsert –

    Kyla Casas, till vänster, trivs i Kulturskolans verksamhet. I veckan bjöd eleverna in till konsert. Foton: Stefan Härnström

  • Kulturskolan gav konsert –
  • Kulturskolan gav konsert –
  • Kulturskolan gav konsert –
  • Kulturskolan gav konsert –

Kulturskolan gav konsert – "Mer än bara musiken"

Skolåret närmar sig slutet och efter nästan ett års övande var det dags för musikdeltagarna på Vimmerbys kulturskola att spela en blandning med poplåtar som de själva valt tillsammans med sina lärare.

Annons:

De sex eleverna kommer från högstadiet och gymnasiet och med lärarna bakom trumsetet gav de publiken en blandning av poplåtar från de senaste tjugo åren. Inledde gjorde Ed Sheerans ”Perfect” som följdes av ”Set Fire to the Rain” av Adele och Kelly Clarkson-covern ”Because of You” för att bara nämna några.

Vissa av sångerna var solo- och instrumentalnummer och eleverna avslutade med en mäktig version av ”Shallow” från storfilmen ”A Star Is Born” med Lady Gaga och Bradley Cooper.

”Vi pratar om allt”

Kyla Casas som sjunger och spelar gitarr berättar att hon har hållt på i runt två år med musik och att gruppen har bildats efter hand när fler och fler tillkommit. Det är inte bra glädjen av att spela och sjunga som är viktig.

– Kulturskolan är mer än bara musiken eller vad man nu väljer för inrikting. Det är så bra för självförtroendet att vara med och göra saker. Vi pratar om allt på scen och när vi repar. Innan jag började hade jag inget självförtroende och nu känner jag att jag kan och vågar saker. Bara en sådan sak som att träffa nya människor förbättrar självförtroendet, förklarar Kyla glatt.

Hon hoppas att deltagarna ska kunna fortsätta som grupp även om de är utspridda åldersmässigt och några inte är kvar i skolbänken länge till. På frågan vad hon var mest nöjd med under konserten svarar hon direkt:

– Bryggan mot slutet av ”Shallow”. Det är favoritlåten av de vi framförde och det var så otroligt roligt när jag kände att jag kunde gå upp så högt med rösten och den höll.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt