Annons:

Kalle Sellbrink bjuder in till musikkväll i Nyllinge

Kalle Sellbrink hoppas på en fin kväll vid Nyllinge Bränneri. Foto: Ann Brink

Kalle Sellbrink bjuder in till musikkväll i Nyllinge

Kalle Sellbrinks sommararrangemang i Nyllinge Bränneri har blivit mycket uppskattade. I morgon är det dags igen – och arrangören utlovar en ABBA-special. – Det är 50 år sedan Björn och Benny träffades och det vill vi uppmärksamma, säger han.

Annons:

För några år sedan tog Kalle Sellbrink och Kjell Wikell över de årliga musikkvällarna vid Nyllinge Bränneri i närheten av Södra Vi.

– Jag tror att det är det fjärde året som vi kör och vi vet vad som krävs. Förberedelserna är lika tryggt panikartade som inför varje år, men vi känner oss ganska säkra och har fått till en bra uppställning.

”Får välja själv”

Arrangemanget brukar locka cirka 500 personer till ruinen i skogen.

– Vi tog över efter hembygdsföreningen som tröttnat lite på det. Innan hade jag spelat där som gäst och vi ville inte att det skulle dö ut. Det är en otroligt vacker plats, det är en skogsglänta hämtad från sagorna. När det kommer mycket folk som sitter och myser med sina kaffekorgar är det helt gudomligt.

För den vane trubaduren själv blir det en annorlunda spelning.
– För en gångs skull får man välja vilka låtar man spelar. När jag spelar på krogen försöker jag vara interaktiv med publiken och spela deras önskemål, men här får jag välja själv.

Bred uppställning

Uppställningen består av ett husband med Sellbrink, Alexandra Ekelöf, Abbe Enhörning, Ola Söderberg, Michael Karlsson, Mikael Isacsson, Hanna Karlsson och Ann-Sofie Nordh. Till det kommer en del, än så länge hemliga, lokala gästsångare.

– Vi har aldrig haft något direkt tema, men när vi valt låtar i år har vi märkt att det blivit många låtar från de artister som gått bort under 2015 och 2016. Sedan kommer vi uppmärksamma att det är 50 år sedan Björn och Benny träffades. Det blir en liten ABBA-hyllning.

En låt som kommer spelas är Doug Seeger ”Down to the river”.

– Jag såg honom i Hultsfred i går och det var en fantastisk spelning. Efteråt berättade jag att jag skulle spela den i Nyllinge på lördag och då sa Doug att han kanske kommer dit nästa år. Det vore nåt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt