Annons:

Fullspäckad jul i Knastorp – marknad på söndag

Julstjärnorna består av Christer Adelsköld, Matts Hansson, Kicki Willysson, Niklas Grundén och Tord Johansson. Foto: Knastorp Kultur och Kaffe

Fullspäckad jul i Knastorp – marknad på söndag

Nystartade caféet Knastorp Kaffe o Kultur storsatsar på julen. Först ut är en julmarknad nu på söndag. – Det känns som en rolig grej, säger Kicki Willysson som driver caféet tillsammans med Tord Johansson.

Annons:

I somras slogs portarna upp till kommunens enda särpräglade kulturcafé. Knastorp Kaffe o Kultur blev snabbt mycket uppskattat.

– Det har gått jättebra och det känns jätteroligt. I höst har vi haft många gruppbokningar och det har blivit ganska mycket. Nästa år tänker vi öppna i maj, det känns det att det finns ett sug, säger Kicki Willysson. 

 Cirka tolv knallar

Först väntar en späckad julsäsong i Knastorp. Redan nu på söndag bjuder man in till julmarknad.

– Det blir en väldigt liten marknad, vi ska ha den på innergården där Tord körde sin monolog i somras och så kommer vi ha några knallar inomhus också.

Totalt blir det ett dussintal knallar och caféet håller förstås öppet.

– Det kommer bland annat vara smycken, choklad, ost, träbänkar, fårskinn och så kommer vi ha en smed här också. Det ska vara hembakat och enkelt och jag hoppas att det blir en trevlig söndag. Det är så himla mysigt med julmarknader och det känns som en rolig grej att testa. Jag hoppas att det kan bli lite folk.

Hoppas på fullsatt 

Julmarknaden är inte Knastorps enda satsning i juletid. Vid tre tillfällen kommer bandet Homeless köra julshower under namnet Julstjärnorna.

– Vi kommer att kalla det för julstugor och köra på söndagar. Då kör vi i tre timmar och spelar från att folk kommer och tills de går hem. Jag och Tord kommer att spexa lite och så blir det traditionella julsånger. Det kommer vara jultema och jag hoppas att det blir fullt.

Knastorp kommer även satsa på julfrukostar i december.

– Jag körde det i somras och då gick det jättebra. Jag tror att det kan vara ett bra alternativ till julborden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt