Annons:

Lions levererade 600 kilo ostkaka till äldre i kommunen

Anette Olsson fick ta emot ett stort lass ostkakor och sylt som Sam Månsson, Börje Karlsson och Jonny Johansson från Lions kom med. Foto: Lions

Lions levererade 600 kilo ostkaka till äldre i kommunen

Vimmerby Lions Club har ännu en gång levererat sylt och ostkakor från Frödinge till kommunens boenden och träffpunkter för äldre. 600 kilo ostkakor och 50 burkar sylt skänker Lions årligen sedan fem år tillbaka.

Annons:

Nyligen fick Anette Olsson, samordnare på äldreboendena Vimarhaga och Borghaga, besök av Sam Månsson, Börje Karlsson och Jonny Johansson i Lions Club. De lämnade över en leverans som ska räcka närmaste halvåret.

– Vi levererar två gånger per år. För oss är det viktigt att visa att de som stöder Lions på olika sätt vet vart pengarna går. Jag tycker att det här är en viktig insats som vi kan göra för äldre i kommunen., säger Sam Månsson, president i Vimmerby Lions Club. 

Inte bara Vimarhagas och Borghagas boende i Vimmerby får ta del av godsakerna, det får även de som bor på Vidala i Södra Vi, Kvillgården i Storebro och de som besöker träffpunkterna Granen i Vimmerby och i Frödinge, Tuna, Gullringen och Rumskulla.

"Det blir en guldkant"

På äldreboendena brukar man servera sylt och ostkakor som efterrätt någon gång i månaden.

– Det blir en guldkant i vardagen och det är väldigt uppskattat av de boende, säger Anette Olsson.

Yvonne Pettersson och Anja Gerstenkorn är aktivitetsamordnare inom äldrevården och ordnar olika program på äldreboendena och träffpunkterna.

– Jag håller med om att de äldre uppskattar Lions initiativ mycket, säger Yvonne Pettersson. Just nu har vi restriktioner på grund av coronapandemin och får inte ordna program alls. Men annars brukar vi bjuda på ostkaka och sylt ungefär en gång i månaden på träffpunkterna, ofta i samband med att vi har någon underhållning.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt