Annons:

Företag lämnar rikstäckande kedja – ska utöka i Vimmerby

DK Data och Kontors vd Peter Carlsson tillsammans med regionchefen Robert Svensson. Foto: Simon Henriksson

Företag lämnar rikstäckande kedja – ska utöka i Vimmerby

Vid årsskiftet lämnade DK Data och Kontor den rikstäckande kedjan Koneo. Tanken är att satsningen ska göra bolaget starkare. – Vi kommer kunna satsa mer på den lokala marknaden, säger vd:n och majoritetsägaren Peter Carlsson.

Annons:

Nu är Koneo borta ur leken. DK Data och Kontor är återigen just DK Data. Vid årsskiftet lämnades den nationella kedjan och det här ska göra bolaget starkare.

– Nu kommer vi kunna satsa mer på den lokala marknaden och jobba mer mot funktions-IT och kunna skapa egna erbjudanden åt kunderna. Det blir enklare att göra saker och det blir friare. Vi har ju varit med i kedjan, men egentligen inte fått ut något av det, säger Robert Svensson, ansvarig för Vimmerby- och Västerviksområdet. 

I och med att bolaget, som säljer IT-lösningar och kontorsmaterial, gick ur Koneo blev det också en ny ledning. Peter Carlsson är ny majoritetsägare och vd. 

– Det startade redan i december 2015 och sedan blev affären klar vid årsskiftet nu. Vi har valt att tro att vi är starkare utanför Koneo-kedjan än med Koneo och vi vill framåt fortare, säger Peter Carlsson.

Mer synliga

I förra veckan hölls en kickoff i Vimmerby inför "nystarten". 

– Det har blivit som att de har bromsat oss lite. Man har förlitat sig lite på att de ska lösa det och de egna projekten blir inte lika starka. Vi har ju varit drivna i frågan om funktions-IT, säger regionchefen Robert Svensson. 

Nu ska företaget bli mer synliga i Vimmerby. 

– Det är en av grundorsakerna, att vi ska satsa mer på den lokala marknaden. Vi kommer definitivt bli mer proaktiva här och synas mer. Vi ska synas mer på fältet, det ska alltså bli fler kundbesök. Det är några år där vi inte har behövt vara ute och det vill vi ändra på. Vi vill leverera mer kundnytta och vill inte bara bli involverade när det är ett problem. Vi vill försöka vara med och hitta problemet innan det drabbar kunden. Ibland drivs affärerna lite konstigt i IT-branschen, men vi vill vända på steken, säger Peter Carlsson. 

Tre anställda

I Vimmerby är DK Data och Kontor tre personer. De har precis nyanställt en säljare. I Västervik är de sju och de samarbetar väldigt nära. Inom kort kan det bli en utökning av arbetsstyrkan i Vimmerby. 

 – Det är planen, absolut. Vi anställer nya, ska utöka och satsar mycket här. Vårt mål är att vara en helhetslösning och hjälpa till med vad det än är.

Kan det bli aktuellt med etablering på fler orter?

 – Vi jobbar redan lite i Boxholm, Mjölby och Oskarshamn, men Tranås, Vimmerby och Västervik är våra kärnområden och vi når de andra härifrån. Men det är klart, blir vi tillräckligt stora på någon grannort, så får vi ju tänka om. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt