Annons:

Anneli ny vd på Björkbacken: ”Målet under en treårsperiod”

Tanken har hela tiden varit att Anneli Rimås ska ta över som vd på Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby efter Micael Glennfalk. Hon tar över från och med den 1 maj. Foto: Ossian Mathiasson

Anneli ny vd på Björkbacken: ”Målet under en treårsperiod”

Det händer mycket på Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby. Simon Johansson och Mathias Ljung tar över restaurangen och Anneli Rimås kliver in som ny vd efter Micael Glennfalk under våren.

Annons:

Björkbacken har i flera års tid varit inne i ett generationsskifte. Det första steget på Anneli Rimås väg till vd-positionen efter Micael Glennfalk togs under hösten 2019 då hon klev in som vice vd och operativ chef efter att ha jobbat i receptionen och varit receptionschef sedan 2018. 

"Vill förvalta det som finns"

Från och med den 1 maj tar Anneli Rimås över som vd på Björkbacken samtidigt som Micael Glennfalk träder tillbaka även om han fortsätter att vara ägare, styrelseordförande och aktiv i olika projekt. Det offentliggjordes i samband med dagens presskonferens. 

– Det känns jätteroligt att ta över som vd. Vi har haft det som mål under en treårsperiod där vi succesivt har jobbat för att skifta över. En bättre mentor går inte att få och ett finare läge att komma in i ett företag går inte heller att få, säger Anneli Rimås och fortsätter:

– Jag är stolt över Björkbacken och stolt över att få ta över stafettpinnen. Jag vill förvalta det som finns och det finns alltid utvecklingspotential. Micael kommer vara kvar som ägare och vi är båda intresserade av att driva vidare, komma framåt, hitta nytt och tycker att det är roligt med utvecklingspotential.

"Kan komma till nya höjder"

Det står också klart att Simon Johansson tar över ansvaret för restaurangen på Björkbacken tillsammans med Mathias Ljung från den 1 mars då Kjell Carlsson går i pension.  

– Vi har hittat en fin bas i människorna som vi har samlat ihop till att kunna ta hand om den här verksamheten på ett bra sätt. Det känns som en spännande framtid att se vad vi kan göra ihop. Vi märker att vi trivs väldigt bra ihop och tror att vi kan få en bra energiskjuts och skapa nya idéer. Man kan komma till andra höjder om man får till ett bra team, vilket jag tror att vi har fått, säger Rimås. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt