Annons:

Åbro skänker platsen på matchtröjan – hedrar bortgångne målvakten

Kristina Sparreljung, Mikael Ahlerup och Henrik Dunge med den tröja som kommer bäras av AIK-spelarna under årets första 20 omgångar. Foto: Pressbild

Åbro skänker platsen på matchtröjan – hedrar bortgångne målvakten

2017 blir sista året som Vimmerbyföretaget Åbro Bryggeri har rätten att synas på AIK:s matchtröja – men man kommer inte att ta den. I stället låter man Hjärt-Lungfonden få platsen på fotbollsspelarnas mage. Beslutet har växt fram och påverkats av den bortgångne AIK-målvakten Ivan Turina.
– Jag har samlat på mig en hel del minnen under de här åren men något som påverkade mig djupt och som jag fortfarande känner tyngden av många år senare är förlusten av Ivan Turina, säger Henrik Dunge, vd och ägare i fjärde generation på Åbro Bryggeri, i ett pressmeddelande.

Annons:

AIK har spelat med Åbro på bröstet ända sedan 1994. Säsongen 2017 blir den sista och epoken avslutas på ett speciellt sätt. I stället för Åbros logga kommer Hjärt-Lungfoden få platsen på AIK-stjärnornas matchtröjor under seriens första 20 omgångar.

Valet av välgörenhetsorganisation påverkades av Ivan Turinas tragiska bortgång. Turina avled av ett hjärtfel i maj 2013. Upplåtelsen innefattar samtliga exponeringsytor som ingår i huvudsponsorskapet, inklusive den åtråvärda platsen på matchtröjan.

– För snart fyra år sedan skakades AIK Fotboll av en händelse som tyvärr blir allt vanligare. För att vända den utvecklingen behövs mer pengar till hjärtforskningen, något som vi hoppas kunna åstadkomma i och med den här möjligheten, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Skälet till att Åbro lämnar matchtröjorna är AIK Fotbolls flytt till Friends Arena, där ett annat bryggeri äger serveringsrättigheterna. Samarbetet kommer att fortsätta framöver, men i en annan form. 

– Vi är stolta över att ett och samma företag valt att vara huvudsponsor till AIK Fotboll i 23 år och när man lämnar över den stafettpinnen till nästa år så gör man det på ett sätt som berör oss alla. Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt