Annons:

Storebro Boat ska göra ny motorbåt –

Så här ska Storebro Boats nya båtmodell se ut. Foto: Storebro Boat

Storebro Boat ska göra ny motorbåt – "Sitter i väggarna"

Efter flera tunga år har det vänt för båtindustrin. Nu ska Storebro Boat AB ta fram en ny motorbåt som kommer att tillverkas i Storebro.
– Där finns kompetensen. Det sitter i vägarna och det är där traditionen av båtbyggeri finns, säger ägaren Roger von Haugwitz till Sveriges Radio som var först med nyheten.

Annons:

Den nya modellen går under arbetsnamnet 31-fotaren och kommer att vara 9,30 meter lång och 3,20 meter bred. 

– Vi hoppas och tror att det är både nya och gamla Storebrobåtsägare som vill prova på varumärket igen. Det är många som åkt stora båtar, kanske ända upp till 50 fot, som känner att det är svårt att få tag på båtplatser till så stora båtar. En båt på nio meter är helrätt för att den är enklare att hantera, säger Roger von Haugwitz.

Plastskrovet ska göra på företagets fabrik i Lysekil innan den förvandlas till  fädig båt i Storebro. I dag har företaget sju anställda i Storebro. Fler kan det bli. 

– Om detta går väl kommer vi såklart att behöva mer personal. Marknaden får väl avgöra lite hur många vi behöver vara.

Enligt Haugwitz kommer planen att realiseras. 

– Den ska definitivt igång nu. Det är så långt gånget att det inte finns någon väg tillbaka. Vi ska löpa linan ut. Det har varit en "kringlig" väg att gå efter konkursen. Det här är vad Storebro behöver nu – en egen ny modell.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt