Annons:

Vimmerbyföretag går in som delägare i padelbolag – lagret flyttas hit

Jens Carlsson, Madeleine Carlsson och Johan Carlsson driver JMC Affärsutveckling. Foto: Pressbild

Vimmerbyföretag går in som delägare i padelbolag – lagret flyttas hit

Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling går in som delägare i padelbolaget Vidar of Båstad. Det innebär också att padelföretagets lager kommer flyttas till Vimmerby eller Målilla.
– Inom ett par år kommer det krävas minst en tjänst för att sköta det här, säger vd Jens Carlsson.

Annons:

JMC Affärsutveckling drivs av Jens Carlsson, Johan "JC" Carlsson och Madeleine Carlsson. Samtliga i trion är intresserade av padel – och nu går de in som delägare i padelföretaget Vidar of Båstad. 

– Vi signerade papprena i dag. Tillsammans med tre andra går vi in som delägare och det känns jäkligt spännande. Vi går in på en liten andel om fem procent, säger Jens Carlsson, vd för JMC Affärsutveckling. 

Hur länge har diskussionen kring det här pågått?

– Det har varit på gång sedan jul. Vi har ett samarbete med dem sedan tidigare och de tycker att vi känns härliga och vi känner samma sak. Vi fick frågan om att vara med på den här resan och utvecklingskurvan för bolaget ser spännande ut, både i Sverige och internationellt. De har kommit in en del i Spanien och i Benelux-länderna och har sajnat några av de största svenska padelspelarna. Även två spanska spelare är sajnade. 

Känns det som ett roligt steg för er?

– Vi tycker att det känns skitkul alla tre. Vidar är ett offensivt företag som ska försöka ta ytterligare steg affärsmässigt. 

Lagret flyttas hit

Den stora nyheten för närområdet är att Vidar of Båstad kommer att flytta sitt lager till Vimmerby eller Målilla.

– Lokal är inte helt bestämt ännu. Planen har varit Målilla i vår företagslokal där, men nu har vi börjat kika efter lageryta i Vimmerby också för närheten. Det är "Maddan" som kommer ansvara för den delen, säger Jens Carlsson.

När kommer det ske?

– Det kommer nog flyttas hit ganska omgående. Initialt krävs inga jätteytor, men över tid kan det bli rätt omfattande. Om Vidar fortsätter sin utveckling kan lagret ganska snabbt bli större. Vidar är på gång att bredda utbudet av kläder och då blir det ännu mer hantering.

Hur kommer det sig att lagret flyttas hit?

– Det är en dialog vi har haft och där vi har förklarat att JMC har möjlighet att sköta det härifrån. Över tid, beroende på hur det utvecklar sig, kan det bli behov av att ha någon anställd. Inom ett par kommer det nog krävas minst en tjänst för att sköta det här, säger Jens Carlsson.

Hur nära en lokallösning är ni?

– Vi har två alternativ. Dels den fastighet vi är delägare i Målilla och nu har vi också ställt lite frågor här i Vimmerby. Jag tror det kan vara klart inom de närmaste veckorna. Det kommer bli jäkligt spännande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt