Annons:

  • Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

    Ulf Berg lämnade över ordförandeklubban till Kristina Alsér. Peter Göransson är kvar som operativ chef i Vimmerby Turistbyrå. Foto: Roelof Stroetinga

  • Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

    Årsmötet lockade ett 20-tal besökare. Foto: Roelof Stroetinga

  • Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

    Staffan Samuelsson, person nummer sex från höger, nyvaldes till styrelsen. Foto: Roelof Stroetinga

  • Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

    Peter Göransson berättade om det gångna verksamhetsåret och framtiden. Foto: Roelof Stroetinga

  • Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

    Ulf Berg har varit verksam i Turistbyråns styrelse sedan 2011. Foto: Roelof Stroetinga

Kristina Alsér ny ordförande för Vimmerby Turistbyrå

Ett tjugotal personer inklusive delägare till årsmötet för Vimmerby Turistbyrå som hölls i tisdags kväll. Under mötet valdes förre landshövdingen Kristina Alsér till ny ordförande.

Annons:

Ordförande Ulf Berg berättade om verksamheten, om marknadsföring och ekonomin. Verksamhetsåret 2016 renderade i en förlust på cirka 38 000 kronor.

– Boendeförmedling till turister är en verksamhet som är i förändring och antalet uthyrningsobjekt minskar. Det gör att provisionsintäkterna minskar och den trenden håller dessvärre i sig. Det kommer allt fler bokningskanaler och det blir en stor utmaning, berättar turistchefen Peter Göransson.

26 000 besökare ifjol

Positivt är antalet medlemmar som har ökat till 65 stycken. Därmed har marknadsbidragen också ökat markant. Detta i kombination med ökat antal annonsörer i deras turistguide som ger ett ökat netto på annonsförsäljningen.

Butiksförsäljningen klättrar sakta uppåt med 26 000 besökare under 2016.

Framöver vill föreningen öka antalet besökare och antalet gästnätter i Vimmerby. Det ska göras med en bättre marknadsföring, en ökad medvetenhet om utbudet och genom att skapa nya säsonger som bidrar till mer handel och i förlängningen ökade skatteintäkter och fler jobb.

Ny ordförande

Ordförande Ulf Berg, som kom in i föreningen 2011, avtackades som ordförande och han ersätts av Kristina Alsér, som relativt nyligen avslutade sitt uppdrag som landshövding i Kronobergs län.

– Det känns jätteroligt att komma hem och att få förfrågan. Jag tycker om att människor går i takt åt ett gemensamt mål. Jag ser en stor potential i Astrid Lindgrens Vimmerby som ett varumärke.  Jag ser fram emot att jobba med er alla, sa Alsér.

I styrelsen blev Kjell Svensson, Virum Älgpark, och Jocke Johansson, Astrid Lindgrens Värld, omvalda för två år. Staffan Samuelsson, Oxgården, blev nyvald för 2 år.

Lena Ernberg, Fredensborgs Herrgård, och Lars-Göran Johansson, Vimmerby Camping, kvarstår i styrelsen under kommande verksamhetsår.

Roelof Stroetinga

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt