Annons:

Storebrogjuteriet köper upp lokalt företag

Storebrogjuteriets vd Olle Ahlström är nöjd över företagets förvärv av Finish. Foto: Simon Henriksson

Storebrogjuteriet köper upp lokalt företag

Anrika Storebrogjuteriet breddar sin verksamhet sedan man köpt upp ett annat Storebroförtag.
– Vi är jätteglada för det här, säger gjuteriets vd Olle Ahlström.

Annons:

Företaget som köpts upp är Finish Industrilackering, som under många år drivits av Mats och Maggan Jacobsson.

– Anlednignen till det här är att Mats och Maggan närmar sig pensionsålder. Gjuteriet har haft ett jättenära samarbete med Finish sedan början på 2000-talet, men Finish har flera ben att stå på.

Finish har tre huvudsakliga verksamheter: målning för industrin, lackering av lastbilar och båtar, samt lackering för hemmiljön med exempelvis dörrar och köksinredning.

– Det kommer drivas som ett helägt dotterbolag och ska inte inordnas under gjuteriet. Vi vill utveckla alla de här tre benen för att göra Finish starkare och jag hoppas att vi ska kunna växa.

Företaget har sex anställda i dag.

– Vi har jobbat många år med Mats och Maggan och alltid haft ett bra samarbete. Det här känns jättebra för oss på gjuteriet att vi fått till det här och vi har tagit fram en affärsplan på hur vi ska öka omsättningen. Lokaliteterna för en expansion finns redan.

 "Bästa tänkbara köparen"

Mats Jacobsson är nöjd med försäljningen av bolaget.

– Det är inga konstigheter. För tre år sedan bestämde jag mig för att jag skulle gå i pension och jag har hela tiden tänkt att gjuteriet var den bästa tänkbara köparen. Processen har tagit tre-fyra år och nu känns det bara bra. De ska forsätta precis som tidigare, men att jag försvinner ligger i tiden. Jag tror inte att man ska vänta för länge med att gå i pension och tycker att man ska vara hyfsat fräsch när man gör det.

Företaget startade 1984.

– Vi började med att måla verkstadsmaskiner och sedan började vi titta på lastbilar och började måla för privatpersoner. Kundkretsen har förändrats, men det finns de som varit med hela vägen. Som för de flesta småföretag har det varit mycket upp och ned, men överlag har det varit mycket positivt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt