Annons:

Henrik och Scott anställs som restaurangchefer efter Guldkants succéstart

Scott Sheldon och Henrik Hemmingsson har anställts som restaurangchefer på Guldkant i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Henrik och Scott anställs som restaurangchefer efter Guldkants succéstart

Guldkant har fått en pangstart i Vimmerby. Nu väljer ägarna att anställa Henrik Hemmingsson och Scott Sheldon som restaurangchefer. 

Annons:

Både Henrik Hemmingsson och Scott Sheldon är restaurangchefer. Henrik är mer ute bland restaurangbesökarna och Scott är mer kökschef bakom grytorna.

– Vi delar upp delarna mellan oss. Jag har jobbat i nästa tre årtionden inom restaurang och att ha den här positionen är en omkastning för mig. Det är spännande och roligt. Det är mycket jobb och det finns alltid något utmanande och alltid något att jobba på och med, säger Scott Sheldon.

Kanonstart i Vimmerby

Henrik Hemmingsson tycker att det känns naturligt att göra det tillsammans med Scott Sheldon. 

– Jag kommer härifrån och har bott här i åtta år sedan jag flyttade tillbaka. Jag har jobbat på olika restauranger runt omkring i stan och har bra lokalkännedom på hur Vimmerby funkar som stad och restaurangstad. Jag blev kontaktad av brorsan (Erik Hemmingsson) som ville att jag skulle jobba här. Det har funnits en plan om att jag skulle ta över stafettpinnen och den processen har gått mycket fortare än vad vi först trodde. Erik och de andra delägarna kände att det var naturligt och för min del känns det som en rolig och kul utmaning, säger Henrik Hemmingsson. 

Både Hemmingsson och Sheldon säger att starten varit över alla förväntningar. 

– Det handlar både om antalet gäster och hur vi har löst. Vi är ett ganska litet och ungt lag, men alla har varit väldigt flexibla, säger Scott Sheldon.

Var det självklart att tacka ja?

– Jag jobbade för Guldkant i Västervik i två år och jag fick frågan tidigare om jag kunde vara intresserad. Jag tycker att strukturen vi har byggt upp passar oss båda väldigt bra. Vi kompletterar varandra väldigt bra. 

Snart har man öppet alla dagar

Nu väntar en intensiv period för Guldkant. Den stora turistsäsongen ligger precis runt hörnet och efter midsommar kommer restaurangen vara öppen sju dagar i veckan.

– Så kommer vi ha det i tio till tolv veckor. Om det fungerar så fortsätter vi så, men jag tror att det blir svårt att ha öppet sju dagar i veckan på vintern. Våra ägare är väldigt flexibla och inte rädda för att förändra eller testa nytt. Det är en utmaning, men vi kommer testa oss fram, säger Henrik Hemmingsson.

Hur ser ni på högsäsongen?

– Vi kommer behöva mer personal i sommar. Att ha mycket kunder är ett bra problem, men jag tror att det kommer bli barn, barn och barn nu i sommar, säger Scott Sheldon och skrattar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt