Annons:

Anders Fransson utsedd till Årets företagare

Marcus Alsér gratulerar Anders Fransson till priset.

Anders Fransson utsedd till Årets företagare

Anders Fransson tilldelas priset som Årets företagare i Vimmerby. Fransson äger Nilsbuss-koncernen som omsätter runt 200 miljoner kronor. – Det är alltid kul när ens arbete och slit uppmärksammas, säger han.

Annons:

Anders Fransson är ett rutinerat namn i Vimmerby företagsvärld. Fransson har drivit familjeföretaget Nilsbuss AB under många år. Ikväll blev han utsedd till Årets Företagare i Vimmerby.

Motiveringen lyder:

”Med ett brinnande intresse för affärer och med ambition om fortsatt kraftig tillväxt har Anders Fransson utvecklat Nilsbuss AB till ett av regionens största bussbolag och till en av Sveriges ledande researrangörer!”

– Det är alltid kul att få pris och uppskattning för all möda man lägger ned. Jag har hållit på länge och har en del företag, så det är inte helt otippat att jag får det här priset.

Nilsbuss omsättning har stigit markant under de senaste åren och landade på drygt 151 miljoner 2014. Hela koncernen omsätter cirka 200 miljoner.

– Det går jättebra. Vi gör framsteg hela tiden och har gjort det under de sista årtiondena. Vi ökar även i år och har nu 14 bolag i koncernen och omsätter cirka 200 miljoner.

Inom koncernen, där Anders Fransson är ensam ägare, finns cirka 300 anställda.

– Går det som jag vill så är vi betydligt större om fem år. Då är vi uppe i 400-500 anställda och har en omsättning på 350-400 miljoner. Nu ligger KLT:s trafikupphandling närmast. Linjetrafiken är hjärtat i verksamheten och det vore tråkigt att förlora på hemmaplan. Det är här själen ligger.

Är du intresserad av att köpa upp fler bolag?

– Vi brukar köpa när tillfälle ges och är villiga att titta på affärer. Jag är inte mätt och nöjd. Målsättningen är att fortsätta växa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt