Annons:

 • Slipper leta ny lokal att växa i – företaget löste det på annat sätt

  Den omfattande renoveringen är klar, begravningsbyrån har flyttat in i betydligt större och mer ändamålsenliga lokaler. Personalstyrkan Hultsfred-Vimmerby består av Anna Tegberger, Mathias Johansson, Denise Blomberg, Jennie Höglund och Andreas Malmunger. Foto: Lotta Madestam

 • Slipper leta ny lokal att växa i – företaget löste det på annat sätt

  Begravningsbyrån har investerat i arbetsmiljön, bland annat genom egna kontor och höj- och sänkbara skrivbord. På bilden Jennie Höglund.

 • Slipper leta ny lokal att växa i – företaget löste det på annat sätt

  "Satsningen är positiv på flera sätt för både anställda och kunder, bland annat genom att vi fått ett mötesrum till så vi kan ta emot fler familjer samtidigt", säger Mathias Johansson och Anna Tegberger.

 • Slipper leta ny lokal att växa i – företaget löste det på annat sätt

  Lokalerna är ljusare, större och upplevs mer proffsiga, tycker de anställda. Responsen från kunderna har varit väldigt positiva.

Slipper leta ny lokal att växa i – företaget löste det på annat sätt

Hultsfreds Begravningsbyrå har letat efter lokal att växa i länge. När grannlokalen blev ledig öppnades helt andra förutsättningar.
– Vi kunde inte önskat bättre utfall än detta, säger kontorschef Mathias Johansson.

Annons:

Det har dragit ut på tiden, men nu är den omfattande renoveringen klar. ”Vilket lyft” är den spontana kommentaren från alla som kommer in genom dörren till begravningsbyrån, som är en del av Klarahill.

– Responsen har varit jättepositiv, en del förundras över vilken skillnad det blivit, säger Anna Tegberger.

Inte mycket påminner om hur det såg ut tidigare, där en del av inredningen till och med bar spår från tiden lokalen inrymde en frisörsalong.

– Vi kan verkligen prata om ett lyft, säger Mathias Johansson.

Bättre för personal och kunder

Den största vinsten ligger i att det blivit en stor förbättring rent arbetsmässigt för de anställda genom att alla fått egna kontor.

– Tidigare hade vi ett väldigt litet utrymme där två satt precis intill varandra och jämte kopiatorn, så det var väldigt svårt att tala i telefon, säger Andreas Malmunger.

Samtidigt som förutsättningarna att ta emot kunder på ett bättre sätt ökat betydligt. Dels kan man ta emot flera samtidigt genom att man gått från ett till två mötesrum. Det underlättar också när juristerna kommer.

– Kontoren gör också att de som kommer in kan prata med oss ostört, utan att behöva sätta sig i ett stort mötesrum. Eller stå i receptionen som tidigare, säger Anna Tegberger.

Letat större lokal länge

Begravningsbyrån har tittat efter annan lokal att växa i under många år, men det har inte gått att hitta en lämplig med samma bra läge.

När grannlokalen, som senast rymde presentbutik, blev ledig såg man plötsligt möjligheter att växa på plats.

Genom att ta ner väggen mellan lokalerna fick man tillgång till omkring 110 kvadratmeter, jämfört med 65 tidigare.

– Vi kunde inte önskat bättre utfall än detta, säger Mathias Johansson, som passar på att lyfta fram fastighetsägaren som man tycker varit lyhörd och väldigt tillmötesgående.

Öppnar den här satsningen upp för nyanställningar?

– Inte som det ser ut nu. Vi är fem anställda, det är lagom för de två kontoren. Vid toppar, när det är mycket att göra, tar vi in behovspersonal som kör transporter. Vi har mycket resor eftersom sjukhus och krematorier ligger där de gör.

Har dragit ut på tiden

Renoveringen drog ut fyra veckor på grund av en felaktig möbelleverans, men nu är man på plats och har tagit emot kunder sedan den 1 maj.

– Nu återstår bara lite småfix och vi ska få en ramp som vi och frissan ska ha gemensamt.

Alla är överens om att utöver att det är ljusare, mer öppet och inte så lyhört så ser det mer proffsigt ut i mottagandet av kunder. 

– Nu känns det att vi har samma förutsättningar i Hultsfred som i Vimmerby, där vi fick nya lokaler på Sevedegatan 2018. Det var så stora kontraster tidigare, nu har bygden två väldigt fina begravningsbyråer, säger Denise Blomberg, som jobbar i Vimmerby i huvudsak.

Blir det någon invigning?

– Eftersom vi blev försenade och semesterperioden är inledd så blir det ingen invigning nu, utan vi avvaktar till hösten. Det är inget planerat, men något vore roligt att göra. Många är nyfikna, så det kan bli typ ett öppet hus.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt