Annons:

Storkoncernen avyttrar stor verksamhet i länet

Peter Nilsson är vd för Bergs. Foto: Pressbild

Storkoncernen avyttrar stor verksamhet i länet

Bergs, men starka kopplingar till trakten, minskar sin närvaro i länet ytterligare. Pelletsverksamheten i Fågelfors säljs.

Annons:

Verksamheten har cirka 15 anställda och alla erbjuda fortsatt anställning och köpare är JRS, J. Rettenmaier & Söhne, ett tyskt privatägt företag med cirka 4 000 anställda.

JRS är verksamt inom tillverkning och försäljning av produkter baserade på cellulosa och andra växtbaserade råvaror. JRS kärnkompetens inkluderar en mycket specialiserad produktionsprocessteknik samt omfattande tekniskt applikationsstöd för alla marknadssegment”, skriver Bergs i ett pressmeddelande.

– Bergs har en inriktning mot en ökad förädlingsgrad och vi ser inte några tydliga synergier mellan Fågelfors och Bergs övriga verksamheter. Vi är glada att JRS förvärvar verksamheten och de har tydliga synergier med sin befintliga verksamhet” säger Peter Nilsson, Vd och koncernchef i Bergs.

Bergs har sitt ursprung i Mörlunda och hade under en tid sitt huvudkontor i Vimmerby. Under de senaste åren har verksamheten gjorts om radikalt och huvudkontoret flyttats till Stockholm. Man är verksam inom olika sektioner inom träbranschen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt