Annons:

Lokalt företag vill köpa stationshuset

Nilsbuss vill köpa Stationshuset vid Resecentrum. Foto: Vimmerby kommun

Lokalt företag vill köpa stationshuset

Stationshuset vid Resecentrum kan få en ny ägare. Lokalt ägda bussföretaget Nilsbuss vill köpa fastigheten – men företaget är inte överens med kommunen om priset. – Vi vill ha ett levande stationshus, säger Nilsbuss-ägaren Anders Fransson.

Annons:

Nilsbuss har bedrivit försäljningsverksamhet i stationshuset i många år. Nu vill bussföretaget ta över alltihop.

– Det är bara vi som driver biljettförsäljning där och det har varit så länge. Det blir ingen stor skillnad på verksamheten om vi tar över, utan det är mest för att vi vill förvalta fastigheten. Det blir en skillnad att äga den själv och det ger möjlighet att förbättra den.

Finns det planer på ombyggnation?

– Nummer ett är att komma till ett avslut, antingen att vi hyr eller köper. Efter det får vi se om det går att förädla fastigheten. Den är K-märkt så man kan inte göra så mycket med den.

”Långsam gång”

Kommunen har värderat fastigheten till 2,2 miljoner. För mycket, anser Fransson.

– Det är en för hög värdering. Den bygger på att man hade KLT som hyresgäst och det gav en del pengar. Vi har gjort en ny värdering som ligger på en miljon. Alternativet är att lägga ut den på den öppna marknaden så får vi se det verkliga värdet. Fastigheten är ålderstigen och halva kåken är en väntsal. Det kan man inte göra så mycket med.

När väntar du dig ett avslut?

– För min del har det här varit igång i ett och ett halvt år så jag har väntat länge och det finns flera saker som jag väntar på när det gäller kommunen.

Kan du säga något om det?

– Vi har tagit i hand på att jag ska få köpa en del mark i Fanérfabriken, men det har inte hänt något där heller.

Är kommunen för långsam?

– Det är en lång gång inom kommunen, ja.

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) kommenterar den möjliga affären så här:

– Nilsbuss är intresserade av att köpa loss det och det är vi positiva till. Alternativet är att de hyr av kommunen och då är det bättre att vi säljer fastigheten. Priset är en förhandlingssak och vi ska diskutera det. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt