Annons:

Byggklason: ”Måste få något att ta ställning till”

Kommunen äger fortfarande en 5000 kvadratmeter stor byggnad på fanérområdet. Byggklason har option på att köpa fastigheten – men har ännu inte fått något prisförslag från kommunen. – Det är vi som väntar på dem, säger Byggklasons Daniel Karlsson.

Annons:

Fanéraffären genomfördes under våren 2014. För 10,5 miljon köpte kommunen området och styckade sedan omedelbart upp det. Byggklasons ägare köpte en del av området med en gång och har sedan haft option på ytterligare en del. Optionen löper ut under våren.

– Byggklason har option på resten också och det vill vi att man utnyttjar. De är intresserade av att köpa och har första tjing, men det finns andra intressenter också och vi måste komma till skott, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Nilsbuss ägare Anders Fransson är intresserad av fastigheten och menar att han tidigare varit överens med kommunen om ett köp. Det skrev Dagens Vimmerby om i går. 

Byggklasons ägare Daniel Karlsson säger så här om optionen:

– Det är vi som står och väntar på dem. Kommunen måste komma med ett pris till oss. Vi är intresserade och för att kunna hålla ihop området behöver vi den kåken också. Vi måste få något att ta ställning till. Det har gjorts värderingar, men jag vet inte varför det har dragit ut på tiden, säger han.  

Tror du att köpet blir av?

– Jag tror att vi kommer överens, men vi måste få något att ta ställning till. Målsättningen är att vi ska ha det huset.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt