Annons:

  • Nystartat företag i Storebro ger tolv arbetstillfällen

    Lasse Martinsson har startat ett husföretag i Storebro, som ska göra modulhus. Foto: Privat

  • Nystartat företag i Storebro ger tolv arbetstillfällen

    I båtbyggarskolans lokaler ska modulhusen byggas. Foto: Storebrolyan AB

Nystartat företag i Storebro ger tolv arbetstillfällen

Lars Martinsson har startat Storebrolyan som kommer tillverka modulhus, som i slutändan ska hamna hos kommuner som asyl-, flykting- och ankommandeboende. – Ingen investeringskostnad måste vara intressant för våra svårt belastade kommuner, säger Lars Martinsson i ett pressmeddelande.

Annons:

Ett glädjande besked för Storebro och hela kommunen: Ett nytt företag inom husindustrin etablerar sig i Storebro. 

Det är företagaren Lars Martinsson som ligger bakom satsningen. Det som ska tillverkas är i första hand modulhus till att täcka behovet av bostäder åt flyktingar. Husen ska i första hand rikta sig mot kommuner. 

– Ingen investeringskostnad måste vara intressant för våra svårt belastade kommuner. I konceptet finns ett fastighetsbolag som kan finansiera byggandet. Vad kommunen behöver göra är ta fram, för kommunen lämplig tomt med anslutningspunkter för el, vatten och avlopp. Om fjärrvärme är möjlig, så även detta. Alternativet är bergvärme som ligger i kalkylen. Fastigheten hyrs sedan ut till kommunen, säger Lasse Martinsson i ett pressmeddelande. 

Mobiliteten är hög

Förtetaget kan vid order och giltigt bygglov tillverka och uppföra 380 kvadratmeter lägenhet på 200 kvadratmeter mark på under två månader. Åtta lägenheter med åtta sängplatser i varje, färdiga för inflyttning. Detta till en investeringskostnad av noll kronor för kommunen, förutom tomt och anslutningar.

– Efter avslutat kontrakt, tre till fem år, går fastigheten över i kommunens ägo. Fastigheten är då betald och kan med fördel användas till priskänsliga studenter som studentboende, eller annan kommunal verksamhet där man idag hyr in baracker. Mobiliteten är som sagt hög.

Frigjort tidskapacitet

Lars Martinsson är bosatt i Vimmerby och har varit verksam med att driva upp Touch-koncernen med fyra bolag inom industrin i regionen, men även i Lessebo. 

– För ett drygt år sedan sålde jag dessa bolag och har på så sett frigjort lite tidskapacitet. Jag ser tidskapacitet som något mycket värdefullt och det är nu denna kapacitet som jag nu skall sätta sprätt på i detta projekt, säger Lasse Martinsson i samma pressmeddelande. 

Det nystartade bolaget huserar i Storebro, någon mil söder om Vimmerby.

– Storebro är tillräckligt för oss och eftersom jag är uppvuxen här har jag god kännedom om vad som försiggår.  Idag har vi en kapacitet på tio modulhus på 380 kvadratmeter per år. Om sedan orderflödet skulle kräva större lokaler, har jag koll på det också, säger Lars Martinsson vidare. 

I ett första läge ska det skapa tolv nya arbetstillfällen på orten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt