Annons:

Hon har startat eget företag som massör

Jeanette Frejd Zeylon från Södra Vi har startat eget företag som massör. Foto: Privat

Hon har startat eget företag som massör

Jeanette Frejd Zeylon har alltid haft ett stort intresse för hälsa i alla former. Sedan ett år tillbaka är hon utbildad friskvårdsmassör och bedriver sitt företag i Skärstad strax utanför Södra Vi.
– Jag tycker att det är jätteroligt och gensvaret har varit positivt, säger Jeanette Zeylon Frejd.

Annons:

Södra Vi-bon Jeanette Frejd Zeylon gick Bergqvists friskvårdsmassörsutbildning i Linköping i början av 2018 och var färdigutbildad i mars. 

"Har alltid varit intresserad"

Två månader senare, i maj 2018, startade hon sitt företag ”Hållbar hälsa” som kom igång på allvar under hösten.

– Jag tycker att det senaste året har gått väldigt bra. Jag har några massager här hemma i Skärstad i veckan plus att jag ger massage till personalen på två företag i Vimmerby. Jag är ambulerande men jag hinner inte mer. Jag jobbar heltid på mitt vanliga jobb, säger Jeanette Frejd Zeylon. 

Hur kommer det sig att du ville bli massageterapeut?

– Jag har alltid varit intresserad av det som har med hälsa och friskvård att göra så det var inte givet att jag skulle bli just massör. Jag kunde lika gärna ha blivit kostrådgivare eller något annat men utbildningen finns nära till hands och jag kunde gå den på helgerna, säger hon och fortsätter:

– Sedan har vi tre barn och två av dem flyttade hemifrån i det läget. Jag kände ”vad ska jag själv göra och vad vill jag göra?”. Nu gör jag det här för att jag har velat göra det länge.

"Här ger jag människor något"

Hon jobbar till vardags som lärare på Vimmerby folkhögskola och ser jobbet som massageterapeut som ett bra komplement. 

– I skolan står jag i centrum hela tiden, jag ska leverera och vara pigg och glad när alla tittar på mig. Det här blir något helt annat, här ger jag människor något och då får de stå i centrum. Det blir inte fokus på mig på samma sätt. Det är avkoppling för mig att gå ut i stugan, massera och tända ljus. Det är ett bra komplement till mitt andra jobb och jag trivs mycket bra med båda jobben.

Hur tänker du kring framtiden?

– Jag utvecklar gärna företaget inom exempelvis kost, träning och yoga. Allt som har med hållbar livsstil och jag tänker att det är viktigt med hållbarhet när det gäller kropp, själ och i samhället. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt