Annons:

  • Ny restaurang har öppnat i Vimmerby

    Restaurangen kommer i första hand servera traditionellt svensk mat.

  • Ny restaurang har öppnat i Vimmerby

Ny restaurang har öppnat i Vimmerby

Herr Husman. Det är namnet på Vimmerbys nya restaurang. Ägare är Henrik Samuelsson och Nina Carlsson kommer att driva verksamheten. – Det här är en kvällskrog, säger Nina Carlsson.

Annons:

Vimmerby har fått ytterligare en restaurang. Herr Husman har sett dagens ljus på Norrtullsgatan i Vimmerby. Herr Husman inriktar sig på mat med inspiration till största del från det svenska köket. 

– På menyn finns pepparstek, gubbröra, biff rydberg, fiskgrytor och mycket, mycket mer. Det är en kvällskrog och vi vill ha en familjär känsla, säger restaurangchefen Nina Carlsson. 

Restaurangen kommer att vara öppen tisdag-söndag.

– Från och med maj kommer vi att köra måndag-söndag och sju dagar i veckan. 

Men det är oklart hur många arbetstillfällen som skapas. 

– Det är lite olika beroende på om det är låg- eller högsäsong. I sommar beror det också på om vi får ha uteserveringen som vi har tänkt det eller inte och hur stor den blir. Men det kommer skapa ganska många arbetstillfällen. 

Samuelsson ägare

Restaurangen ägs av Henrik Samuelsson och är ytterligare en del av Samuelssons verksamhet. Bara för några veckor sedan var Henrik Samuelsson i rejält blåsväder sedan tio medarbetare på asylboendet menat att de inte fått ut den ersättning de haft rätt till. Nina Carlsson vill inte att Herr Husman kopplas samman med Samuelssons asylboendeverksamhet. 

– Jag driver den här verksamheten och det är min idé och mitt göromål. 

Dagens Vimmerby berättade att tio medarbetare på asylboendet tillsammans fått ut cirka 66 000 för lite i lön av Samuelssons företag. Nina Carlsson vill varken svara på frågor om lönerna på asylboendet eller om de anställda på Herr Husman kan vara säkra på att få ut den ersättning som de har rätt till. 

– Det här är Herr Husman, det här är en egen grej, även om det ligger under samma organisationsnummer. Jag driver den här verksamheten. 

Även om det är en annan verksamhet står Henrik som ägare till båda.

– Då får ni ta det med Henrik. Jag driver restaurangen, jag har inget med asylboendet att göra. Jag vill inte att ni skriver något om restaurangen nu. 

Konsekvent, trots upprepade försök, undviker hon att svara rakt på frågan om de anställda kan räkna med att få den lön de har rätt till.

– Det enda ni är ute efter är att jaga Henrik. Det här är en annan verksamhet. Tror ni att jag skulle jobba för Henrik varje dag om jag inte fick lön? Jag har fått den lön jag ska i två år.

Dagens Vimmerby fortsatte att försöka få svar på frågan utan resultat. I stället avbröt Nina Carlsson intervjun och bad oss att inte skriva om restaurangen över huvud taget. Dagens Vimmerby har sökt Henrik Samuelsson, som äger Herr Husman, för en kommentar – men har precis som förut inte lyckats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt