Annons:

  • Lokal ICA-handlare miljoninvesterar i butiken: ”Riktig uppfräschning”

    Ronny Zeylon, ICA-handlare i Södra Vi, har investerat i nya frys- och kyldiskar och ny CO2-anläggning. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lokal ICA-handlare miljoninvesterar i butiken: ”Riktig uppfräschning”
  • Lokal ICA-handlare miljoninvesterar i butiken: ”Riktig uppfräschning”

Lokal ICA-handlare miljoninvesterar i butiken: ”Riktig uppfräschning”

ICA Nära Södra Vi har fått ett ansiktslyft. För drygt 1,3 miljoner kronor har ICA-butiken bytt ut sina kyl- och fryssystem och investerat i en CO2-anläggning.
– Vi måste förnya oss för att bredda sortimentet och hänga med i utvecklingen, säger ICA-handlaren Ronny Zeylon.

Annons:

ICA-butiken har köpt nya frysboxar, en stor ny färskvarukyl och investerat i en CO2-anläggning som driver alla maskiner i butiken. 

– Vi beställde frysarna för tre månader sedan och har hållit på med det under lång tid. Det tog en veckas tid att få iordning på det. Det är en riktig uppfräschning, säger Ronny Zeylon. 

Investeringen landar på 1,3 miljoner kronor och Zeylon ser det som en nödvändig satsning. 

– Man måste förnya sig för att bredda sortimentet och hänga med i utvecklingen. Mycket handlar om utbudet. I och med detta får jag in mycket fler produkter så det handlar om 80 artiklar till i frysdisken.

"Gamla och slut"

Att göra just denna stora investering har funnits med i Zeylons tankar under lång tid och för en dryg vecka sedan blev arbetet helt färdigt. 

– I den gamla frysdisken hade vi till exempel en meter med hushållsglass och nu är det närmare fyra meter. De gamla diskarna var plugin-diskar, vilket gjorde att vi fick byta kompressorerna i dem med jämna mellanrum. Jag tror att jag har bytt ut alla kompressorer och då är det bättre att ta investera i en CO2-anläggning, säger han och fortsätter:

– Diskarna var gamla och slut. Börjar maskinerna bli för gamla så säljer de inte lika bra och utvecklingen går framåt med diskar. Varorna visas på ett helt annat sätt med belysning och nu ser man vad som finns i diskarna.

Vad är nästa satsning i butiken?

– Jag har fler gamla kyldiskar till köttvaror och mejeriprodukter som jag vill byta ut men det kommer inte hända i år. Det blev extra jobbigt när vi bytte till en CO2-anläggning, då vi har fått dra rör till allting. Vi har förberedelserna till de nya diskarna så det är bara att kasta ut de gamla diskarna. 

"Uppskattar det vi gör"

I sju år har Södra Vi-bon Ronny Zeylon drivit ICA-butiken på orten har fem deltidsanställda personer. 

– Vi ökar lite för varje år som går och måste utveckla butiken för att kunna stå oss något mot de större butikerna. Kunderna tycker att det är fint och uppskattar det vi gör.

Under byggnationen var det kaos i butiken och då passade både kunder och personal på att ge en hjälpande hand. 

– Elektrikerna jobbade mycket kvällstid när vi hade stängt. Frysdiskarna kom i två delar och arbetet blev framskjutet. Vi fick dra ner på sortimentet och ställa ut diskar på olika platser i butiken. Både kunder och personal hjälpte till med att lyfta och var hjälpsamma. Det var en kaosvecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt