Annons:

LRF Konsult växer – både i Västervik och Vimmerby

Ida Nylén och Marianne Hennel.

LRF Konsult växer – både i Västervik och Vimmerby

Under året har LRF Konsult i Västervik vuxit med fem medarbetare och det finns planer på att anställa ytterligare en efter årsskiftet. Även kontoret i Vimmerby anställer fler, där har två nya personer anställts.

Annons:

Marianne Hennel är kontorschef vid LRF Konsult i Västervik. Hon ser positivt på framtiden.

– Fler har fått upp ögonen för vad vi kan hjälpa till med. Det handlar om testamenten, bodelningar, generationsskiften, framtidsfullmakter, djurrättsfrågor och strandskyddsdispensansökningar, säger hon.

LRF Konsult har därför anställt fyra ekonomer under det här året samt en mäklare som just nu är stationerad i Västervik men som senare kommer utgå från ett annat kontor. Förhoppningsvis kommer man kunna anställa ytterligare en medarbetare under nästa år.

– Det är en jurist till som kommer att jobb hos oss.

Ser ökad efterfrågan

Även i Vimmerby har LRF Konsult anställt fler personer.

– Vi har anställt två nya ekonomer, den som anställts senast börjar jobba den första september, säger Ida Nylén som är kontorschef i Vimmerby.

Hon ser också en ökad efterfrågan av tjänster som LRF Konsult erbjuder.

– De handlar om bokföringsfrågor, rådgivning kring sitt företagande som utveckling av ledningsgrupper.

Både Marianne och Ida ser positivt på hur LRF Konsult utvecklas, då prognosen ser positiv ut för de båda kontoren.

När det gäller de gröna näringarna finns det efterfrågan på att få stöd i att genomföra förändring av vilka grödor som man ska odla i framtiden, för att inte drabbas så hårt av klimatförändringarna.

– Vi ser att man tänker nytt om vilka grödor man kommer att odla framöver. Vi ser också att gårdar har börjat jobba tillsammans och innovationsflödet ökar, säger Marianne Hennel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt