Annons:

50 nya jobb i Gullringen – fram till 2020

BoKlok går som tåget i Gullringen. Om fyra år kan de ha anställt ytterligare 50 nya personer. Foto: Simon Henriksson

50 nya jobb i Gullringen – fram till 2020

Skanska och Ikeas fabrik BoKlok går fortsatt bra i Gullringen. Hustillverkaren har 190 anställda i Gullringen – och fram tills år 2020 kan 50 nya jobb skapas. – Vi kommer att öka mer än än vad vi har tänkt, säger fabrikschefen Mikael Lundin.

Annons:

BoKlok går som tåget. 2014 arbetade 160 personer på fabriken i Gullringen. I dag är de 190. Och om bara några år kan de vara ytterligare 50 anställda. 

Det säger fabrikschefen Mikael Lundin. 

– Vi hade en gammal femårsplan och nu har vi räknat om den. Vi ska öka mer än vad vi har tänkt och det kan bli att vi har en bit över 200, kanske 240. Det kan innebära ett 50-tal nya jobb till 2020. Vi har större volymer och fler anställda och det innebär mycket fler transporter till och från Gullringen, säger han. 

Kommer det att bli en utmaning att rekrytera?

– Det är klart att det blir det. Det handlar inte bara om yrkesarbetare utan även tjänstemän också. Vi behöver stärka upp rakt över. 

Nyanlända kan bli en viktig del i det här. 

– Vi har ett samarbete med Träcentrum i Eksjö och många av de utbildningar som de här personerna behöver är svåra att hitta i Vimmerby. Men en stor del av utbildningen sker ju här, så mycket handlar om att ha rätt säkerhetstänk. Vi har en demografisk utmaning och de nyanlända kan bli en viktig del i det. 

Boklok dubblade sin produktion på en femårsperiod. Nu kan husfabriken göra det igen. 

– Det är tanken, säger Mikael Lundin. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt