Annons:

”Lider av att det är få tomter lokalt”

Vimmerbyhus vd Jens Carlsson anser att det behövs fler byggbara tomter i Vimmerby. Foto: Vimmerbyhus

”Lider av att det är få tomter lokalt”

Vimmerbyhus går som tåget – men i Vimmerby skulle man kunna gå ännu bättre. Bolagets vd Jens Carlsson anser att det finns för få byggbara tomter. – Det hade byggts mer i Vimmerby om det funnits fler tomter, säger han.

Annons:

Sju av tio tomter i nya bostadsområdet öster om Folkets Park har sålts på kort tid och tomtkön i Vimmerby är lång. Enligt kommunens hemsida har kommunen sju lediga tomter till försäljning, men senast sidan uppdaterades var den 8 juli.

Jens Carlsson anser att det behövs fler byggbara tomter.

– Vi lider av att det är få tomter lokalt sett. Det hade byggts mer i Vimmerby om det funnits fler tomter och jag hade tyckt att det hade varit bra om det hela tiden hade funnits 20-25 tomter lediga.

Vill se ett nätverk

Carlsson vill se ett samråd mellan kommunen och de olika intressenter som finns i Vimmerby.

– Ett möte vore väldigt positivt. Det är många aktörer inblandade och det finns ett stort behov av bostäder. Jag har haft en del kontakter med ALV och de har problem att hitta bostäder till sina anställda, så det finns ett uppdämt behov. Jag tror att vi skulle behöva ett litet nätverk där vi kan diskutera hur det ska se ut i framtiden och hur vi ska komma vidare. Vi har alla möjligheter på orten.  

Vimmerbyhus vd ser inte bara behov av fler villor.

– Jag tycker att det är jättepositivt att kommunen tittar på att bygga lägenheter och ligger på Vimarhem i den frågan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt