Annons:

Elfirman går över till elfordon – ”Ligger i tiden”

Kennmarks Elfix byter ut hälften av sina fordon till elbilar. Foto: Pressbild

Elfirman går över till elfordon – ”Ligger i tiden”

Att ta sig fram i världen med hjälp av el blir allt mer populärt. För en elfirma passar det förstås extra bra. Kennmarks Elfix tar nu det steget och har köpt in tre helt eldrivna servicebilar.
– Det ska bli roligt att testa det, säger ägaren Michael Kennmark.

Annons:

Kennmarks Elfix, med åtta anställda, har köpt in tre elfordon.

– Vi tar det till att börja med så det blir ungefär halva styrkan som får elbilar. Dels ligger det i tiden med elbilar och laddhybrider och dels ska det bli roligt att testa. Jag tror att det kommer fungera bra som servicebilar. Räckvidden är inte den längsta, men vi far omkring mest i stan och i utkanterna av kommunen och kan ladda fordonen på nätterna.

Ingen coronakris

Tankarna på elbilar har vuxit fram.

– Det har kommit successivt. Vi installerar många laddboxar åt privatpersoner och företag och då har tanken slagit mig att kolla på det. Sedan passar det förstås bra att köra på el i min bransch. Nu fick vi ett bra erbjudande och det passade bra.

Kennmarks Elfix har, som många hantverkare, inte känt av någon coronakris.

– Det har gått bra. Jag var lite orolig i våras när skiten kom och det var lugnt några veckor, men sedan har det varit fullt upp. Vi har egentligen aldrig haft så mycket att göra som i år. Vi är lyckligt lottade som inte blivit drabbade ännu.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt