Annons:

Lyckat år för Sandströms – som öppnar ny butik

Såhär ser Sandströms ny butik i Norrköping ut. Det är Vimmerbyföretagets tolfte butik. Foto: Sandströms

Lyckat år för Sandströms – som öppnar ny butik

Efter några tuffa år verkar vinden ha vänt för klädfirman Sandströms. I år väntas företaget göra en miljonvinst. – Bokslutet visar på det bästa resultatet på fem-tio år, säger företagets VD Mikael Sandström.

Annons:

Sandström vill inte avslöja hur stor vinsten blir, men säger att det rör sig om ”några miljoner i alla fall”. Det är det bästa resultatet för klädkedjan på flera år.

– Vi har haft ett bra år hittills och bokslutet visar på det bästa resultatet på många år. Klädbranschen har haft det väldigt tufft ett par år, så därför känns det här extra roligt. Vi har gått stärkta ur nedgången efter att ha genomfört de förändringar som krävdes.

Sandströms kedjan har idag tolv butiker i Småland och Östergötland. Den senaste är en riktig färsking. Igår invigdes butiken Cecil i centrala Norrköping.

– Det är en dambutik på ungefär hundra kvadratmeter. Cecil är en tysk kedja som har 400-500 butiker i Europa och som är stora i Tyskland. Nu satsar de i Sverige och har tänkt öppna ett antal butiker här. Jag tror att vår Cecil-butik är den sjätte i landet.

Kan det bli aktuellt med fler butiker?

– Inte för ögonblicket, men man vet aldrig. Men det här var ett enkelt sätt att expandera, säger Mikael Sandström. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt