Annons:

Drömbesked för Vimmerbyhus – kan leda till fem nya jobb

Ägaren Ove Carlenskog och vd Jens Carlsson har all anledning att vara nöjda efter gårdagens drömbesked. Foto: Vimmerbyhus

Drömbesked för Vimmerbyhus – kan leda till fem nya jobb

Vimmerbyhus upplever ett magiskt 2016. Nästa lär bli ännu bättre. I går fick företaget klart med sin största order i företagets historia. – På kort sikt leder det till fyra-fem nya jobb, säger vd Jens Carlsson.

Annons:

Förra fredagen drog Vimmerbyhus in en order på tre parhus i Huddinge. Det var väldigt bra – men ganska lite mot gårdagens jackpot. Vimmerbyhus ska bygga 30 radhus till en privat aktör i Nykvarn.

Det är troligen företagets största order någonsin.

– Jag har inte belägg för det, men det borde vara den största hittills. Det känns fantastiskt roligt. Vi har pratat med varandra ett tag och i fredags blev allt klart. Med den här ordern har vi fyllt orderstocken för hela 2017, men det kommer säkert dyka upp fler saker, säger Jens Carlsson.

Närmar sig 100 miljoner

På kort sikt kommer ordern innebär att omsättningen kan stiga med 30-35 procent och att fyra-fem personer nyanställs. Tittar vi ännu längre fram kan det blir mellan tio-femton nya jobb på Vimmerbyhus.

– Det är alltid kul med utveckling och vi behöver både förstärka i fabriken och på tjänstemannasidan.

Förra verksamhetsåret omsatte företaget 66 miljoner.

– Hittills i år ligger vi ungefär i linje med budget, men det kommer att sticka iväg under andra halvan av 2017. 100 miljoner är en drömgräns och det känns fantastiskt att vi närmar oss den. Det har gått snabbare än jag kunnat drömma om.

Vill investera

De 30 radhusen ska levereras under 2017 – och Vimmerbyhus är på väg att växa ur sina lokaler.

– Vi skulle behöva en till lagerlokal och har en del planer. Vi tittar på en lösning som skulle innebära en investering på två-tre miljoner. Fattar styrelsen beslut kommer det stå klart 2017. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt