Annons:

HÄR ÄR LOKALA FÖRETAGETS DRAG FÖR ATT UNDVIKA KONKURS

Mariannelunds Karamellkokeri agerar för att företaget ska kunna överleva. Foto: MostPhotos

HÄR ÄR LOKALA FÖRETAGETS DRAG FÖR ATT UNDVIKA KONKURS

Det lokala företaget Mariannelunds Karamellkokeri är hotat på grund av pandemin. Nu väljer bolagsledningen att agera. 

Annons:

Företagets webbshop tas bort redan efter helgen. Skälet är att spara pengar. 

"Kära vänner, som ni vet har haft det tufft under pandemin och det har inte blivit enklare än. Den har verkligen sugit orken ur oss.Nu har det tyvärr kommit till den gränsen där vi hänger på en skör tråd till ha kvar ett företag. Men vi gör för tillfället allt i vår makt för att se till så att vi ska överleva. Vi kommer även nu försöka satsat hårt på det som hjälper oss att få in det som tar oss runt vardagen. Så vi kommer plocka bort våran webbshop efter helgen. Den kostar för mycket", skriver bolaget på Facebook. 

Istället kommer fokus läggas vid butiken i Mariannelund, butiken som ska öppnas i Eksjö och på torghandel. Företaget tittar på fler åtgärder: 

 

"Vi kommer även se över prisbild på grosshandeln. Och delvis ta bort lite av den. Allt packande som verkligen görs för hand kostar oss alldeles för mycket och kräver mycket personal. Vi kommer till stor del även behöva varorna själv. Hoppas som sagt att vi tar oss igenom och med eran hjälp tror vi det kommer att gå."

Mariannelunds Karamellkokeri är en klassiker i det lokala näringslivet med sina 90 år på nacken. Vi har sökt företaget utan resultat. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt