Annons:

Åbro avslutar permitteringar – går snart för fullt igen

Nu avslutar Åbro Bryggeri korttidspermitteringarna helt. Foto: Simon Henriksson

Åbro avslutar permitteringar – går snart för fullt igen

Här kommer ett glädjande besked. Den 1 juni avslutar Åbro Bryggeri sina korttidspermitteringar och går upp på fulltid igen.
– Det känns jättebra, säger bryggeriets vd Henrik Dunge.

Annons:

I slutet av april stod det klart att Åbro Bryggeri förlängde sina permitteringar på tjänstemannasidan. Detta efter bakslaget med förlängda restriktioner.

– Att vi tvingas fortsätta så på tjänstemannasidan beror på det här bakslaget med restriktionerna, som gör att restauranger bara kan ha öppet till 20.30 på kvällarna, sa Henrik Dunge, vd för Vimmerbybryggeriet.

Både exporten och försäljningen till restauranger och pubar har förstås påverkats ordentligt av pandemin. Men nu kommer ett glädjande besked. Från och med den 1 juni upphör Åbro Bryggeri med korttidsarbete och går för fullt igen även på säljsidan. 

– Det känns jättebra och det börjar ljusna på exportmarknaden. England har kommit långt i vaccineringen och har börjat öppna upp. Nu väntar vi på den svenska marknaden och hoppas att restriktionerna kan lätta, säger Henrik Dunge. 

"Betytt jättemycket"

Det innebär att ett 25-tal anställda, företrädesvis inom restaurangsäljkåren, återgår till att jobba för fullt. 

– Vi har sett en rejäl uppgång på den brittiska marknaden och exporten har tuffat igång igen. Vaccineringen har kommit igång i Sverige och förhoppningsvis ljusnar det här med.

Vad har de här möjligheterna med korttidsarbete betytt för er?

– Det har betytt jättemycket. Det är ett förstärkt LAS kan man säga och vi har kunnat behålla vår personal. I ett annat läge, med en liknande nedgång, då hade man behövt gå ned i personalstyrka. Nu har vi kunnat behålla viktig kompetens i företaget istället för att tvingas varsla och säga upp kompetent personal, säger Dunge. 

Hoppas på EM-fest

Runt hörnet väntar Europamästerskapet i fotboll för herrar. Mästerskapssomrar brukar vara bra för ett bryggeri som Åbro. 

– Maj har inte varit någon jättemånad vädermässigt, men till helgen blir det bra väder och snart är det fotbolls-EM. Jag tror att det finns ett uppdämt behov när vi väl kan börja lyfta på restriktionerna. Vi tror på en bra sommar.

Hur har 2020 varit för Åbro totalt sett?

– Det här kommer bli ett mellanår, ett pausat år, för oss. Vi hoppas att sensommaren och hösten blir jättebra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt