Annons:

EXTRA: LOKALT FÖRETAG FÅR NYA ÄGARE:

Vimmerby Bildemontering byter ägare och ingår från och med i dag i koncernen Autocirc AB. Både Christian Johansson och Caroline Arvidsson ska jobba kvar och Caroline blir ny vd. Foto: Styrdon i Sverige AB/Pressbild

EXTRA: LOKALT FÖRETAG FÅR NYA ÄGARE: "MYCKET POSITIVA"

Det lokala företaget Vimmerby Bildemontering, där även Styrdon i Sverige AB ingår, byter ägare. Från och med i dag ingår bolagen i koncernen Autocirc AB. 

Annons:

Vimmerby Bildemontering behåller sitt namn och de tidigare ägarna, Caroline Arvidsson och Christian Johansson, samt personalstyrkan på 18 personer blir kvar och ska fortsätta med att föra bolaget framåt.

Verksamheten drog igång 1988 och har utvecklats till en anläggning på 45 000 kvadratmeter som processar över 1 000 bilar om året. Samverkan med försäkringsbolag och samarbetspartners löper på som vanligt. 

Koncernen Autocirc förvärvar Vimmerby Bildemontering och har ett återvinnande koncept och verkar på svenska och internationella eftermarknaden för begagnade och renoverade bildelar.

"Mycket positiva"

Christian Johansson kommer nu lämna över vd-posten till Caroline Arvidsson och bli ansvarig för utveckling inom elbilar och programmering. 

”Vi är mycket positiva till detta och att kunna fortsätta jobba framåt med elbilar och programmering. Bildemonteringen har senaste fem åren satsat på omställning inför elfordon och samtidigt utvecklat programmering och elektronikavdelning till en av landets främsta.

Genom detta uppköp så känner vi att vi säkrar personalens framtid och företagets fortlevnad”, säger Christian Johansson och Caroline Arvidsson i ett pressmeddelande. 

Autocirc har som affärsidé att bidra till den cirkulära ekonomin. Genom att förvärva välskötta företag på Automotive eftermarknaden i Sverige och internationellt, skapa synergier dem emellan. Strategin är att kunna erbjuda mer och bättre bildelar till eftermarknaden.

”Vimmerby Bildemontering är en fin anläggning som passar in i vår vision och vi kommer att fortsätta utvecklingen av bolaget framåt”, säger Johan Livered, vd på Autocirc, i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt