Annons:

Andréa inte nöjd med premiäravsnittet – därför tar hon med sig tårta till jobbarkompisarna i natt

Andréa Ask visar hur den tårta hon gjorde i programmet i själva verket ska se ut. Den tar hon med till jobbarkompisarna i natt. Foto: Privat

Andréa inte nöjd med premiäravsnittet – därför tar hon med sig tårta till jobbarkompisarna i natt

Nu har Andréa Ask från Södra Vi debuterat i Hela Sverige bakar. Hon överlevde premiäravsnittet – men var inte nöjd med sin prestation.
– Jag har gjort tårtan i dag och tar med den till mina jobbarkompisar i natt, säger hon.

Annons:

Andréa Ask är en av deltagarna i årets säsong av tv-programmet Hela Sverige bakar. Just i år firar programmet tio år – och det första avsnittet sändes alldeles nyss.

Efter det står klart att Andreá Ask överlevde premiäravsnittet och tog sig vidare. 

– Jag tjuvkollade redan i natt. Det släpptes vid 02.00 och eftersom jag jobbar natt, så tjuvtittade jag lite på rasten, säger Andréa Ask som precis står och bakar en tårta när vi ringer. 

Orsaken till det har med programmet att göra.

– Jag gör samma tårta som i programmet. Jag är inte nöjd med vad jag presterade och jag bjuder alltid mina kollegor på något när jag bakar. I programmet så hade jag glömt mina verktyg till pionrosorna på tårtan. Jag trodde att det skulle finnas mycket redskap i tältet, men efter första programmet fick mamma skicka upp alla mina verktyg, skrattar Andréa Ask.

Hjälpte andra

Andréa Ask har tidigare berättat att hon älskar att baka och sökte till programmet redan förra året. Hon har till och med tatuerat in "Hela Sverige bakar" på benet – vilket hon också fick visa upp i tv-programmet.

– I början kände jag att det var skönt att jag inte var med så mycket, men sedan blev det pirrigt och nervöst. När jag slänger upp mitt ben och ska visa tatueringen, då var det väldigt nervöst. Man fick tillbaka alla de där känslorna man hade när man väl var där. Det är mycket nytt, mycket kameror och sådär. När man ser programmet saknar man verkligen så mycket att stå där i tältet med alla deltagare som man kom så nära och bara få baka. Det var så jäkla skoj, säger hon.

Hur känns det så här i efterhand?

– Det är lite skamset på grund av att jag inte presterade den tårta jag skulle ha kunnat göra. Jag gillar ju verkligen att göra tårtor egentligen. Under det tekniska baket, vilket inte kom med i tv, så fick två stycken problem med sina ugnar. Jag sprang och hjälpte dem, men den tiden skulle jag egentligen ha lagt på att klura ut vad tusan det var för bakverk vi skulle göra. Men jag kände att jag behövde hjälpa dem istället tydligen, säger Andréa Ask och tillägger:

– Jag tror på god kharma och om jag gör något bra för någon annan, så kanske jag också får tillbaka något gott. 

"Blev chockade"

En person åkte ur kvällens premiäravsnitt och det överraskade Andréa och de andra deltagarna.

– Ingen brukar åka redan i första avsnittet, så när de sa det trodde vi att de skojade för att få till en reaktion. När man förstod att det var allvar blev man chockad. Men de har verkligen maxat allt nu när det är tioårsjubileum. Det var skönt att veta att jag överlevde och var safe. 

Vad tror du att du får för respons av vänner och arbetskamrater?

– De känner ju mig personligen, men i tv vet man inte hur det vinklas. Jag hoppas att de som kollar märker att det är jag och att jag är mig själv. 

Redan nu kan Andréa avslöja att det vankas semlor i nästa avsnitt.

– Jag kan säga att semlor verkligen inte är min grej, haha. Jag gillar tårtor men semlor är mindre roligt. Vi får se hur det går och om man skämmer ut sig eller inte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt