Annons:

”Mjölkis” och mamma Maggan gör succé: ”Var totalt nedringda”

"Mjölkis och mamma Maggan", Alexander Alexandersson och Margareta Johansson, har sålt slut sin show på MX World tre gånger om. Foto: Ingela Karlsson

”Mjölkis” och mamma Maggan gör succé: ”Var totalt nedringda”

I mitten av november gjorde de sin första show tillsammans. Om en månad är det dags för ytterligare två uppträdanden. Snacka om att ”Mjölkis och mamma Maggan” gör succé i Vimmerby.
– Det har varit ett jäkla riv efter biljetter och vi har inte riktigt förstått varför, skrattar Alexander ”Mjölkis” Alexandersson.

Annons:

Alexander Alexandersson är välkänd inom motorsportkretsar i Vimmerby med omnejd. Som artist är han däremot i stort sett helt grön. Däremot är han uppvuxen med en mamma som i många år jobbade som trubadur.

– Morsan (Margareta Johansson) har levt som trubadur i 30 år. När jag var liten var hon i väg varje helg så det har ju funnits med i mitt liv. Sen la hon nästan av med det helt. Dels för att hon var lite trött på det, men främst för att man inte anlitade trubadurer på samma sätt längre, säger Alexander Alexandersson.

”Började med en dum grej”

Men i mitten av november 2018 gjorde mamma ”Maggan” comeback. Samtidigt gjorde ”Mjölkis” sitt första mer allvarligt framträdande.

– Det började med en dum grej när min polare Johan (Karlsson) fyllde 30 år. Han ville ha något uppträdande, men hade inte riktigt råd med det. Jag frågade morsan om hon inte kunde komma en timme och sen utvecklades den idén till att jag också hängde på, klädde ut mig och försökte showa lite. Vi tränade en gång i veckan i ett halvår, men det var ingen mer som visste att jag skulle vara med.

Sålde slut snabbt

Efter det fortsatte ”Mjölkis” och ”Maggan” att träna lite tillsammans för skojs skull. Då hade de nog inte anat att en chans till ett riktigt uppträdande skulle dyka upp.

– Det var Magnus Frodig och Patrik Zeilon som kom med idén om en trubadurkväll på MX World. Vi tänkte att vi kan väl testa och känslan var att antingen säljs det inga biljetter alls eller så blir det fullsatt.

Det blev det sistnämnda. De drygt 100 biljetterna gick åt i en rasande takt.

– När det väl blev offentligt tog det tre dygn innan biljetterna var slut, säger Alexander Alexandersson.

– Det blev lite blodad tand för oss och MX World var totalt nedringda. Det ringde folk och sa att de kunde stå längst bak, bara de fick komma in. Det var lite häftigt och då väcktes också idén med att göra ytterligare en trubadurkväll, fortsätter han.

Tror på konceptet

Faktum är att det inte bara blir en kväll. ”Mjölkis och mamma Maggan” kommer att uppträda på MX World i Vimmerby både den 1 och den 2 februari. Har du inte redan en biljett kan du troligen glömma att få se showen. Biljetterna är nämligen slut sedan länge.

– Biljetterna till den första kvällen tog slut på sex timmar och även den andra kvällen sålde slut snabbt.

Vad är det som gör att ni lockar folk?

– Haha, jag vet inte. Morsan förstår inte riktigt att det kan vara fullsatt. Men hon har sitt kontaktnät och folk som känner igen henne och många känner igen mig också eftersom jag är med lite överallt. Sen tror jag att konceptet i sig lockar också där du kan boka ett bord, käka och dricka gott, prata skit och sen få se en show på kvällen. 

Tänkt som en kul grej

Showen håller på i drygt två timmar.

– Jag försöker sjunga och köra mitt race och bjuda på mig själv. Jag klär ut mig, imiterar och drar fräckisar. Sånt har jag gillat sedan jag var liten. En del av låtarna kör jag själv och en del kör jag och morsan ihop. Sen måste jag släppa fram henne också så att hon får visa sin ljuva stämma.

Ser ni det som en kul grej att göra det här tillsammans eller börjar det bli mer än så?

– Till att börja med var det bara tänkt som en kul grej. Men sen får man väl se. Det har kommit lite förfrågningar, men vi har inte valt var vi ska lägga ribban heller. Just nu känns det som att det är ett bra koncept med MX World. Vi får sammanfatta lite efter showerna den 1-2 februari. Vi är inte främmande för någonting, säger Alexander Alexandersso

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt