Annons:

Historisk dag när Wild Rover fick eget rum på hotellet: ”Det är fantastiskt”

I dag invigdes Wild Rover-rummet på Hotell Hulingen i Hultsfred. Originalmedlemmarna tog förstås plats i sängen, som är placerad under loggan. Foto: Linus Johansson

Historisk dag när Wild Rover fick eget rum på hotellet: ”Det är fantastiskt”

2017 firade Hultsfredsbandet Wild Rover 30 år. Då föddes också idén om att bandet skulle få ett eget rum på Hotell Hulingen. Sagt och gjort. I dag invigdes rum nummer 102, som verkligen andas musikhistoria.
– Det är hedrande och fantastisk kul, säger Tony Frost, en av bandmedlemmarna.

Annons:

1987 bildades bandet som senare kom att gå under namnet Wild Rover. Kenneth Rosén, Bo Alexandersson, Tony Frost och Peter Nilsson var då förband till Cornelis Vreeswijk i Folkets hus i Hultsfred. Genom åren har bandmedlemmar kommit och gått, men då och då har de också återförenats.

2017 firade Wild Rover, som under 1990-talet spelade på landets största festivalscener, 30 år. Det firade de förstås hemma i Hultsfred. Då föddes också idén om att bandet skulle hyllas med ett eget rum på ”musikhotellet” Hotell Hulingen i centrala Hultsfred.

”Aldrig kunnat tänka sig”

I dag var dagen kommen då rum 102 skulle visas för första gången och invigas. På plats fanns just Kenneth Rosén, Bo Alexandersson, Tony Frost och Peter Nilsson samt skivproducenten Tomas Gabrielsson. Rummet är det enda på hotellet med artister bördiga från Hultsfred.

Glädjen var förstås stor när rummet öppnades upp av hotellägaren Putte Svensson Sahlin vid klockan 14.00 i dag.

– Det är hedrande och fantastisk kul. Det här hade man aldrig kunnat tänka sig. Eller, visst har man tänkt tanken att ”va fan, ska han aldrig göra ett rum med Wild Rover?”, skrattar Tony Frost.

”Var ganska självklart”

Den enda i bandet som visste hur rummet såg ut innan visningen var Kenneth Rosén, som är arkitekten bakom rummet.

– De andra har i stort sett varit ovetande, även om de har kommit med lite idéer, säger Kenneth Rosén.

Hur har du tänkt när du har arbetat fram rummet?

– Det som är på väggarna var ganska självklart. Dels vår logga och så storgäddan med tillhörande text. Sen har vi recensionen i Göteborgs-Posten, som var häftig. De hade en halvsida i färg bara om Wild Rover. Man förstod det inte då och det är knappt så man förstår det så här långt efteråt heller. Sen är det också en klassisk karta till vår första skiva och så, förstås, det första skivomslaget.

Hur känns det att få ett eget rum här?

– Det är väldigt häftigt och stort, säger Kenneth Rosén.

Bok på 160 sidor

I rummet finns också en bok på 160 sidor om Wild Rovers historia som gästerna kan ta del av. Boken har tagits fram av Tony Frost.

– Bokfodralet är mina gamla t-shirts och en utsliten keps, som jag har låtit sy upp. Boken spänner kronologiskt från början fram till det att vi var här för julbordsspelningar i december. I boken finns det till exempel bilder, recensioner, tidningsurklipp, kontrakt, låtlistor och så vidare, säger Tony Frost.

Wild Rover lever fortfarande vidare och har flera spelningar inplanerade under 2019.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt