Annons:

Ellen Sundberg gör spelning på hotellet: ”Känns anrikt”

Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglunds låtar på Hotell Hulingen i kväll. Foto: Micke Sundberg/Pressbild

Ellen Sundberg gör spelning på hotellet: ”Känns anrikt”

Ellen Sundberg är just nu ute på turné i södra Sverige – med bruten fot, gips och kryckor. I kväll tolkar hon en av Sveriges mest kultförklarade låtskrivare på på Hotell Hulingen i Hultsfred.

Annons:

Ellen Sundberg från Östersund ger Kjell Höglunds låtskatt ett nytt liv och allt började när hon gjorde en hyllning av honom under Storsjöyran för några år sedan.

Nu är hon ute på en ny turné där hon gör åtta spelningar i södra Sverige på nio dagar. I kväll gör hon sitt tredje turnéstopp på Hotell Hulingen i Hultsfred. 

– Det känns anrikt att komma hit efter allt som har varit här med Hultsfredsfestivalen. Det är kul att komma till något som känns lite annorlunda än hemma. Det är en mindre stad, det tycker jag om, säger Ellen Sundberg.

"Kommer bli skitbra"

Under förra året spelade Sundberg in ett helt album med Höglunds låtar och de filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga låtarna har hon lyckats göra till sina. 

– Jag släppte Kjell Höglund-låtar för ett år sedan och kvällens spelning blir mer av en föreställning än en konsert. Det blir ganska mycket prat och vi kommer även köra låtarna. Jag tror att det blir mysigt, säger Sundberg. 

Det är andra gången som hon uppträder på Hotell Hulingen.

– Ja, 2013 var jag förband till Israel Nash på hotellet.

Putte Svensson Sahlin ser fram emot kvällens spelning och berättar att Kjell Höglunds låtar är något som han gillar. 

– Det är en fantastisk grej som vi har i restaurangen i dag. Det kommer bli skitbra och jag älskar Kjell Höglund. Det kommer bli fullt med runt 100 personer, säger Putte Svensson Sahlin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt