Annons:

  • Diggiloo kommer till Västervik – ”En magisk spelplats”

    Årets upplaga av Diggiloo kommer till Västervik på torsdag och väntas dra storpublik. Foto: Diggiloo

  • Diggiloo kommer till Västervik – ”En magisk spelplats”

    Mellovinnaren John Lundvik är en av årets artister. Foto: Diggiloo

Diggiloo kommer till Västervik – ”En magisk spelplats”

Västervik är ett välkänt stopp för Diggiloo-ensemblen. På torsdag är det dags för årets stjärnspäckade upplaga att ta över Bökensved för en kväll.
– Jag har en väldigt skön känsla, Västervik är en magisk spelplats, säger turnéns stjärna Jessica Andersson.

Annons:

Andersson är den överlägset mest erfarna Diggiloo-akten i årets artistsällskap. Den välkända sångerskan, som med Fame vann Melodifestivalen i början av 2000-talet, gör sitt 14:e år i Diggiloo.

– Jag tycker verkligen att det är en otroligt hög musikalisk nivå i år. Det är otroligt många sångare och sångerskor och många skitbra nummer. Det blir mycket glädje på scenen och jag har en väldigt bra känsla, berättar hon. 

 "Varit helt underbart"

Totalt gör Diggiloo 26 stopp runt om i Sverige i sommar och på torsdag är det dags för besöket i Västervik – ett välkänt ställe att uppträda på för Andersson.

– Jag har bara positiva minnen därifrån och det har varit en magisk spelplats. Västervik har varit helt underbart med magiska sommardagar och många som kommer med sina picknickkorgar.

Diggiloo, som varje år samlar några av Sveriges mest välkända och uppskattade artister, har växt rejält sedan starten 2003.

– Jag var med första året, då var det ett testprojekt och vi gjorde tre föreställningar i Båstad, året efter var första turnén. Det är otroligt häftigt att ha fått vara med från starten och nu har det blivit en enorm apparat som alla artister vill vara med i. Det är samma familjära känsla nu som då, men det är en helt annan teknik i dag. Det har blivit mycket större och bättre jämfört med i början.

Vad är tjusningen med konceptet?

– Det är så väldigt kul. Man väljer bort en hel sommar, men det är härligt att få åka runt tillsammans med andra. Artistlivet är ganska ensamt, men här får man jobba i en ensemble, skratta och ha kul och sjunga och dansa. Det blir som en familj på sommaren.

 "En av Sveriges bästa"

I årets uppställning finns Mello-vinnaren John Lundvik, Brolle, David Lindgren, komikern Thomas Petersson, Mimi Werner, Arvingarna, Mariette – och så Jessica Andersson förstås.

– Ibland klickar man med människor och det känns som att det är helt rätt artister som är med i år. Jag är särskilt glad för att Mello-vinnaren är med. John Lundvik är en av Sveriges bästa sångare.

Hur ser din roll ut i år?

– Jag ska försöka hålla ordning på alla. Vi jobbar mycket i ensmeble, men alla får sin tid i strålkastarljuset och jag ska bland annat sjunga på italienska. Det är en rejäl utmaning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt