Annons:

Tuna Baluns växer rejält – ”Hoppas på mer folk i år”

Vimmerbyföretagaren Magnus Frodig är en av de som arbetar med Tuna Baluns. Foto: Jakob Karlsson

Tuna Baluns växer rejält – ”Hoppas på mer folk i år”

Sonens fotbollsspelande i IFK Tuna fick Magnus Frodig engagerad i klubbens sommarmarknad. I år växer Tuna Baluns rejält och bland annat kommer flera lokala företag att ställa ut.
– Det är jätteviktigt att vi visar vad vi klarar av i bygden, säger Magnus Frodig.

Annons:

Magnus Frodig, som driver MX World i Vimmerby, kom i kontakt med IFK Tuna genom son André som spelar i klubbens A-lag. Nu är han en av de ideella krafterna som arbetar med marknaden Tuna Baluns.

– Jag blev ombedd att hjälpa till och komma med lite idéer och det är jättekul att vara där ute. Jag ser fram emot varje möte och det finns ett väldigt driv i föreningen.

 Lockade 300 besökare ifjol

Förra året lockade Tuna Baluns cirka 300 besökare på kvällen. Det vill man toppa i år och huvudnumret är förstås Raydays avslutningskonsert.

– Vi hoppas på mer folk i år och jag tror att Raydays sista spelning kommer dra, men det är upp till oss att visa vilken fin dag vi skapat. Vi vill ha en marknadsfest i gammaldags stil med kulörta lampor och musik för alla.

Utöver Rayday kommer även Per-Melkerz, Silvervoice och Vimmerby Sportdansklubb stå för kvällsunderhållningen.

”Behöver visa vad vi klarar”

Dagsprogrammet har vässats jämfört med förra året och antalet utställare ökar.

– Vi vill samla lokala företag inom försäljning och tillverkning. Vi behöver visa vad vi klarar av att göra i kommunen och det är bra för företag att knyta kontakter mellan varandra och med kunderna. Det har inte varit svårt att locka företag i år.

Bland de företag som kommer finnas på plats finns bland annat Bloms MX, Skobes och Vimmerbyhus.  

– Förra året blev det lite grupperat, men i år kommer vi ha barnområdet i mitten och utställare runtomkring.

Mängder med aktiviteter

Det blir även loppis och en mängd olika evenemang för de yngre som ponnyridning, godisregn, hoppborg och ansiktsmålning. Dessutom kommer E-sportprogrammet från Hultsfreds gymnasium och visar upp sin verksamhet.

– Vi har inte så många sådana här evenemang och det är väldigt viktigt att vi visar vad vi klarar av i bygden. Man kan få nya idéer och det är bra att man visar att man är på hugget. Ser jag till min egen bransch så måste jag gå ihop med andra och hitta på idéer. Så kan det vara för andra också.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt