Annons:

DV:s Jakob Karlsson gästade God Morgon Vimmerby

DV:s grundare Jakob Karlsson intervjuas av God Morgon Vimmerbys Patric Engqvist. Foto: Simon Henriksson

DV:s Jakob Karlsson gästade God Morgon Vimmerby

Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare och grundare Jakob Karlsson var gäst i maj månads God Morgon Vimmerby. Där fick han berätta om hur hans journalistbana startade som 13-åring, varför han startade Dagens Vimmerby och om framtidsutsikterna för media. – Om 20 år finns det inga papperstidningar, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson är grundare och majoritetsägare till nättidningen Dagens Vimmerby. Grunden lade han redan under våren 2015, men hans journalistiska ådra utvecklades betydligt tidigare än så. 

Redan som 13-åring började Jakob Karlsson skriva sportreferat i Vimmerby Tidning. 

– Mitt intresse för journalistiken föddes redan när jag var fyra, fem år gammal. Det var under VM 1994 som det började och jag satt och klippte och klistrade. Det har alltid varit det skrivande jag har brunnit för, sade Jakob Karlsson när han blev intervjuad av God Morgon Vimmerbys programledare Patric Engqvist. 

Spelar ishockey i Allsvenskan

Ända till hösten 2014 skrev Jakob Karlsson för Vimmerby Tidning, men med en kortare frilansperiod hos Jönköpings-Posten. Under sina senare år gick han över från sport till allmänt och började rota kommunalt. 

– Jag tror att det är en bra skola att skriva om sport. Man beskriver vad som händer i en fotbollsmatch och varför det händer. Det är det journalistik handlar om. 

Jakob Karlsson spelar ishockey i allsvenska IK Pantern och lämnade Vimmerby Hockey för Södertälje SK hösten 2014. Det blev också då han lämnade sin tidigare arbetsgivare, men snart saknade han att vara journalist. 

– Att bara spela ishockey fungerar inte för mig. Då föddes Vimmerbybloggen och jag tyckte också att mina artiklar saknades i Vimmerby sedan jag försvann. 

"Fördelarna överväger nackdelarna"

Dagens Vimmerby såg ljuset i augusti 2015. Nättidningen kom till efter 27-åringens framgång med Vimmerbybloggen. Då blev Vimmerby kommun en lokal tidning rikare. Att bara fokusera på nätet var ett självklart beslut.

På frågan från Patric Engqvist om hur mediabranschen ser ut om 20 år svarade Jakob Karlsson så här:

– Om 20 år tror jag inte att det finns några papperstidningar. Magasin kommer finnas, men inte traditionella papperstidningar. Jag kan uppskatta att hålla i en papperstidning, men fördelarna med nätet och snabba nyheter överväger nackdelarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt