Annons:

  • Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow

    Många klassiska fordon och åskådare kom till Locknevi för den årliga motorshowen i lördags. Foto: Bertil Andersson

  • Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow
  • Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow
  • Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow
  • Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow

Cirka 3 000 besökare på Locknevi Classic Motorshow

För 19:e året anordnades Locknevi Classic Motorshow. Som så många gånger tidigare så var det den kända radiorösten Bengt Grafström som var konferencier under dagen.

Annons:

Han intervjuade fordonsägare och ledsagade besökarna genom olika programpunkterna. Antalet besökare avskräcktes inte utav lördagens regn och var lika många som tidigare år. Det innebär cirka 3 000 åskådare.

Det fanns möjlighet att rösta på utställda fordon i olika klasser. Bland de som lämnat i röstsedlar drogs en vinnare som vann en cykel skänkt av Motorsport i Vimmerby. Naturligtvis delades priser ut även till fordonsägare i olika klasser, vilka DV kommer publicera senare under dagen.

Inget tycktes saknas

Bland fordonsägarna kan nämnas Lillian och Sune Pettersson från Grimstorp.  De deltog med sin Volvo Amazon Sport från 1960. Skicket på bilen var helt otroligt. Bilen hade både all tänkbar och otänkbar extrautrustning.

Inget tycktes saknas och givetvis allt från rätt tidsepok. Till och med en bilbarnstol från tiden. Då inga egna småbarn var med så fick en docka ta dess plats. Den medföljande picknickmöbeln med servis var också tidsenligt korrekt liksom paret själva.

En rullande renovering

En annan deltagare som dock inte åkt så långt var Bernt Falk från Västervik. Han hade kommit med sin Mercedes-Benz 230 SL, från 1965. Bilen hade han ägt i tjugotalet år, och var som han sa, en rullande renovering.

Nu ansåg han att bilen snart kunde anses som klar. Han berömde Mercedes för att de hade mycket god tillgång på reservdelar, och på bara några få dagar kunde man få precis allt man önskade. Helt fantastiskt med tanke på att bilen var 51 år gammal. Vad det kostat vågade jag inte fråga.

På scenen uppträdde Rebel Rockers ifrån Grängesberg. När de väl tystnade, sa Bengt Grafström skämtsamt:

– Äntligen...

De hade spelat länge och väl, och ljudvolymen var hög.

Mindre rallytävling i skogen

Även en mindre rallytävling, "Locknevi specialen" genomfördes. Banan var endast 4 km lång och varje deltagare fick köra två gånger. Fjorton rallybilar deltog vilka de flesta var ifrån 1960-80-talet.

Ett uppskattat inslag och många besökare gick ut i skogen för att titta och en liten uppvärmning inför det stora Midnattssolsrallyt som  äger rum i skogarna kring Vimmerby med omnejd, 29 juni-2 juli.

Bertil Andersson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt